×
Menu

Welk type skates moet ik kiezen?

Je skate keuze hangt af van waar je ze voor wilt gebruiken. Krijg een goed overzicht van de verschillende types (fitness skates, rolschaatsen, skeelers, aggressive, freeskates en derby rolschaatsen) om de juiste skates te kiezen om lang van te genieten.

De verschillende soorten skates zijn allemaal ontworpen met een specifiek doel in gedachten. Sommige zijn geschikt voor regelmatig gebruik om lekker in beweging te blijven of om voor een relaxte rit te gaan, (bijv. fitness skates en rolschaatsen), anderen zijn ontworpen voor meer ervaren gebruik en/of competitie (bijv. Speed skates/skeelers, aggressive, freeskates en derby) . In deze aankoop hulp krijg je een goed inzicht in de verschillende soorten skates - klik verder op een specifiek type voor meer informatie.

Fitness skates / inline skates

Fitness skates zijn geschikt voor trainingen en gezellige ritten. Ze worden gekenmerkt door een zeer comfortabele en ademende schoen, war ze optimaal maakt voor zowel korte als lange ritten. Met fitness-inlineskates combineer je plezier en een effectieve training in één en ze zijn bovendien geschikt voor alle leeftijden. Ze komen in vele kleuren en ontwerpen.

Lees meer in onze fitness skates aankoop hulp

Rolschaatsen / side by side

Sommige rolschaatsen zijn geschikt voor disco en dansen, maar ook voor gewoon skaten terwijl anderen echt bedoeld zijn voor training, vervoer en langere ritten. Rolschaatsen hebben de klassieke look met vier wielen in paren, en je krijgt het gevoel stabieler te staan in vergelijking met inline skates, door een breder baseplate. Rolschaatsen komen voor in veel verschillende ontwerpen en retroversies, die oude jeugd herinneringen naar boven halen bij volwassenen. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden.

Lees meer in onze rolschaats aankoop hulp

Skeelers / speed skates

Skeelers zijn geschikt voor ervaren skaters die op zoek zijn naar hoge snelheid. Je skate meestal in teams of competeert in competities. Bij skeeleren draait alles om presteren, dus de skates zijn zó ontworpen om je de beste tijden te laten behalen.

Lees meer in onze skeeler aankoop hulp

Aggressive inline skates

Wil je stunten en springen, dan zoek je aggressive skates. Ze zijn bedoeld voor skateparks en street stunts, waar je veel grinds maakt en verschillende stunts op verschillende objecten doet. Aggressive skates zijn geschikt voor ervaren skaters.

Lees meer in onze aggressive skates aankoop hulp

Freeskates / Urban skates

Als je graag door de stad heen skate, of freestyle slalom wilt doen, moet je freeskates kiezen. Ze zijn speciaal gemaakt voor scherpe bochten, wat goed van pas komt in stedelijke omgevingen en tijdens slalommen waar je een aantal dansbewegingen uitvoert. Ze zijn zeer manoeuvreerbaar en zijn meestal niet uitgerust met een rem. Freeskates worden ook gebruikt om stunts in stedelijke omgevingen uit te voeren. Ze zijn geschikt voor de meer ervaren skater. Als je meer dan 100kg weegt en wilt skaten om beweging te krijgen of gewoon voor de lol, moet je ook kiezen voor freeskates, in plaats van fitness skates.

Lees meer in onze freeskates aankoophulp

Roller derby rolschaatsen

Roller Derby-rolschaatsen zijn speciaal bedoeld voor roller derby, dat is een indoor team sport met contact. Goede derby-rolschaatsen zijn manoeuvreerbaar, zodat je scherpe bochten kunt maken en met behendigheid kunnen bewegen. Bovendien wordt roller derby gekenmerkt door kleurrijke kleding gedragen door de spelers.

Lees meer in onze roller derby rolschaatsen aankoop hulp

Als je twijfelt, ben je altijd welkom om contact met ons op te nemen voor hulp.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden