×
Menu

Onderhoud voor langlaufski's

Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Wat heb je nodig om je ski goed te onderhouden?

Mits je natuurlijk een goed gevulde bankrekening hebt en je het onderhoud van je ski's uitbesteedt, is het gemakkelijk om wat basis dingen te weten, zodat je zelf je ski's kunt onderhouden. Het zal de levensduur van je ski's toch aanzienlijk vergroten.

In deze categorie zul je verschillende tools en uitrustingen vinden, zodat je je ski's in top vorm kunt houden en daarnaast natuurlijk je eigen prestatie op de piste.

We hebben een lijst gemaakt met alle benodigheden voor langlaufski's:

  • Een strijkijzer voor het waxen - Wij adviseren eentje met een digitale temperatuur meter, zodat je altijd zicht hebt op de temperatuur, voor de juiste wax bevestiging.
  • Wax remover, zodat je de oude wax kunt verwijderen van de ski.
  • Een plastic schraper om de wax van je ski af te halen
  • Een borstel om de te veel geplaatste wax te verwijderen

Onderhoud voor de wax vrije ski's

Wax vrije ski's worden steeds populairder, echter hoe onderhoud je deze ski's op de juiste manier? Wax loos betekent dat je de ski's minder hoeft te waxen als de wax-bare ski's. Je moet ze nog steeds voorzien van glide wax, zodat je een optimale glij ervaring hebt.

Wanneer je een wax vrije ski hebt met skins en je ziet wat ijsvorming onder de skins ontstaan, is het wellicht verstandig om wax te gebruiken op je skins, zodat je de ijsvorming kunt voorkomen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden