×
Menu

Onderhoud voor langlaufski's

Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Langlaufgereedschap om je ski's te onderhouden

Het juiste gereedschap voor je langlaufski's is een must als je je ski's in topconditie wilt houden, en er het meeste uit wilt halen. Het belag van de ski's kan achteruitgaan als het niet goed wordt onderhouden. De uiteenlopende temperaturen en blootstelling aan vocht en vuil kunnen invloed hebben op de grip en glide zone van de ski's

Onderhoud van langlaufski's omvat waxien, schrapen en borstelen. Langlauf skin cleaner wordt gebruikt om vuil van de skins op classic langlaufski's te verwijderen. Bekijk ook ons aanbod Kick Wax en Glide Wax voor langlaufen.

Hoe borstel je langlaufski's?

Nadat je je ski's hebt gewaxt, en de meeste overtollige wax hebt afgeschraapt, kun je de ski's borstelen. Deze borstels helpen met het verwijderen van de wax waar een schraper dat niet kan, en brengt structuur aan op het belag om de ski's nog beter te laten presteren.

Borstel de ski's met lange halen over de gehele lengte met matige druk. Tijdens het borstelen zul je kleine deeltjes wax zien ophopen aan het einde van elke slag. Ga hiermee door totdat je dit niet meer ziet. Een nylon borstel is het beste als je in zeer koude omstandigheden gaat skiën, terwijl een messing borstel beter is voor langlaufen in warmer weer. Een borstel van paardenhaar is uiteindelijk een goede manier om het proces af te werken, ongeacht het weer.

Als je gewaxte classic langlaufski's in natte en warme sneeuwcondities geen goede grip bieden, bekijk dan eens de Klister Wax.

Dit zorgt voor extra grip in de kick zone als de sneeuw te glad is.


SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden