×
Menu

Skate kleding en accessoires

Wat Te Dragen Bij Het Skaten?

Bij inline skaten en rolschaatsen is er veel beweging in zowel je boven- als onderlichaam, skatekleding geeft de vrijheid om je armen en benen vrij te kunnen bewegen. Een goede set skatekleding zal ervoor zorgen dat je je benen soepel kunt buigen. De gebruikte materialen zijn ook belangrijk voor de skatekleding die je kiest. Draag sneldrogende en elastische vezels om je goed te kunnen buigen en strekken terwijl je skate.

Rolschaats en Inline Kleding Kiezen

Als eerste zou je altijd een goed paar ademende skatesokken moeten hebben die lekker zitten. Lange broeken zijn een goede keuze voor inline skaten. Spijker- en joggingbroeken zijn altijd twee van de favorieten voor freestyle en aggressive skaters. Ze zijn niet alleen lekker rekbaar, maar ze beschermen je ook tegen blauwe plekken.

Een eenvoudig t-shirt op de warme dagen en een skate hoodie in de herfst of winter is een slimme keuze. Voor zonnige dagen heb je misschien een paar zonnebrillen nodig, denk aan een bril van hard kunststof die je zicht niet belemmert of stukgaat als deze de grond raakt.

Denk Aan Beschermende Uitrusting

Het is misschien verleidelijk om de bescherming over te slaan. Maar denk eraan dat zelfs de professionele inline en quad skaters een helm en kniebecherming dragen. Overweeg daarom ook over na om pols-, elleboog- en kniebeschermers te dragen. Veel skaters hebben deze bescherming in hun skate uitrusting opgenomen en jij zou dit ook moeten doen. Bescherming kan ook onder de kleding gedragen worden om de stijl die je hebt te behouden.

Als je nog geen beschermende kleding in je collectie hebt, bekijk dan onze pagina Beschermende kleding voor skates.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden