Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Rolschaatsen

Wat is rolschaatsen?

Rolschaatsen, ook wel bekend als rollerskaten, is een recreatieve en competitieve sport waarbij deelnemers over de dansvloer of andere gladde ondergronden bewegen op speciale schoenen met vier wielen eronder gemonteerd. Ook kan gerolschaatst worden op straat, fietspaden of op de stoep. Er zijn verschillende sportdisciplines, onder andere speed rollerskaten, kunstrolschaatsen en ritmisch rolschaatsen.

Rolschaatsers gebruiken rolschaatsen, dit zijn speciale schoenen met twee wielen voor en twee wielen achter. De wielen zijn in paren gemonteerd, net zoals de wielen op een skateboard. Rolschaatsen zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van de discipline die je wilt gaan beoefenen. De meeste rolschaatsen zijn kleurrijk en hebben een toe stop aan de voorkant van de schoen.

De voordelen van rolschaatsen

Rolschaatsen is niet alleen een leuke activiteit voor jong en oud, het is ook een goede cardio-training. Net zoals bij joggen verbetert rolschaatsen de gezondheid van het hart, versterkt het de spieren en daarnaast worden calorieën verbrandt. Met deze sport werk je aan je been- en bilspieren en je core. Daarnaast belast je minder de gewrichten dan bij hardlopen.


Net zoals bij elke fysieke activiteit helpt rolschaatsen om te ontstressen. Het verfrist je geest, verbetert je humeur en helpt kinderen om beter te leren. Bovendien verbetert rolschaatsen je balans en coördinatie, traint het je hersenen om gefocust te blijven. Rolschaatsen vergroot je concentratie en houdt je mentaal scherp.


Wil je meer weten over rolschaatsen? Bekijk dan onze Aankoophulp voor rolschaatsen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden