×
Menu

Aggressive Stuntskates

  Filter
Kleur
Merken
Maat
Schoenmaat
Niveau

Goed om te weten

Aggressive Skates Zijn Gemaakt voor Stunts

Stuntskates zijn een type skates die gemaakt zijn om trucs en sprongen te maken. Ze komen met een robuuste en duurzame schoen die harde impacts kunnen weerstaan en tegelijk je voeten beschermen.

De constructie van aggressive inline skates maakt ze perfect om op verschillende obstakels te grinden en technische stunts uit te voeren. Stunt skates komen zowel in rolschaats- als in inline model. Inline stunt skates zijn wel de meest populaire van de twee opties.

Waar Moet je op Letten bij het Kopen van Aggressive Skates?

Het eerste waar je aan zou moeten denken is je niveau. Er zijn skates die geschikt zijn voor alle niveaus, van professioneel gebruik tot beginners. Aggressive skates geschikt voor beginners worden gebouwd met een hardere schoen, zo krijg je meer steun en bescherming. Sommige professionele modellen hebben een zachte schoen. Zachte schoenen zijn meer flexibel, en hierdoor bieden ze betere controle en wendbaarheid voor sommige tricks.

Een ander belangrijk punt is de frame-setup. Anti-rocker frames zijn de standaard en ze maken het grinden makkelijker vergeleken met een flat setup. Freestyle frames bieden meer creativiteit in grinds, omdat ze een groter oppervlak hebben in het midden van het frame.

Tenslotte moet je denken aan de maat van de wielen. Over het algemeen is het met kleinere wielen makkelijker om stunts te doen. Grotere wielen zijn daarentegen beter voor parkour-achtige sprongen in urban omgevingen.

Denk eraan om altijd bescherming te dragen tijdens het uitvoeren van verschillende tricks en sprongen. Je kunt alle noodzakelijke bescherming vinden in onze selectie skate-bescherming.

Aggressive Skates Versus Fitness Skates

De grootste verschillen tussen aggressive skates en fitness skates zitten hem in de wielgrootte, de schoen en de frames. Aggressive skates hebben meestal kleinere wielen, doorgaans tussen de 55 en 80 millimeter. Fitness skate wielen zijn voornamelijk tussen de 80 en 100 millimeter in diameter. Kleine wielen bieden je niet zoveel snelheid als grote wielen, maar geven wel verhoogde stabiliteit tijdens het grinden.

De constructie van de schoen en het frame bij aggressive skates verschilt ook van fitness skates. De schoenen van aggressive skates zijn meestal voorzien van een harde plastic shell, terwijl fitness skates meer verschillende constructies kennen. Door deze harde shell zijn aggressive skates ook wat zwaarder.

Er zijn ook verschillende framestructuren. Fitness skates hebben frames met een flat setup, hier zijn alle wielen gelijk in grootte. Stuntskates hebben meestal een anti-rocker setup, met twee kleine en twee grotere wielen.

Weet je niet zeker of aggressive skates iets voor jou zijn? Bekijk onze gids “Welk type skates moet ik kiezen? ” om het perfecte paar skates te vinden voor jou.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden