×
Menu

Aggressive Stuntskates

  Filter
Merken
Schoenmaat
Wieldiameter
Wielhardheid
Frame type

Goed te weten

Aggressive stuntskates voor tricks en freestyle

Als je je skates wilt gebruiken voor stunts en freestyle, dan zijn aggressive skates de juiste keuze. Aggressive is een speciale stijl van inline skaten, waar de belangrijkste intentie van de skater is om extreme stunts uit te voeren. Met aggressive skates -ook wel stuntskates genoemd- krijg je een skate die je kunt gebruiken voor grinds, airs, slides, switchups en tegelijkertijd kunnen ze harde landingen weerstaan.

Wat kenmerkt stuntskates?

Stuntskates hebben vaak zeer robuuste en duurzame boots die harde stoten kunnen weerstaan ​​en tegelijkertijd de voeten beschermen. De wielen zijn erg klein, omdat de skates bedoeld zijn voor stunts en niet voor snelheid. Verder zijn de kleine wielen praktisch, omdat ze nooit in de weg zitten tijdens stunts, zoals grinden.

Een stunt skate bestaat uit verschillende delen: Boots, voering, cuff, plates en frame, waarin de wielen zijn geplaatst. Deze onderdelen zijn afneembaar, wat betekent dat je de onderdelen van je stunt skates die versleten of beschadigd zijn kunt vervangen. Plates en frames zijn de onderdelen die het meest blootgesteld worden aan slijtage. In plaats van de wielen te veranderen, kun je ook het hele frame veranderen, en daarmee ook de wiel set-up. Zo kun je kiezen voor een frame met slechts 2 wielen en een plate in het midden, dat het grinden makkelijker maakt. Voor meer informatie over de wiel set-up, kun je onze aankoop hulp lezen: Aankoop van aggressive skates .

Hoe kan ik mijn aggressive inline skates gebruiken?

Aggressive skates kunnen onder andere worden gebruikt voor street skaten en park skaten. Street skaten of freestyle skaten vindt plaats in stedelijke omgevingen of op plaatsen die niet speciaal zijn ontworpen voor stunts. Tijdens street skaten gebruik je alledaagse voorwerpen als obstakels, zoals leuningen en trappen. Creativiteit en het vinden van de juiste plaatsen voor stunts is een belangrijk onderdeel van street skating.

Park skaten vindt plaats in skateparken, gemaakt voor tricks. De speciaal gemaakte obstakels maken het mogelijk om je vaardigheden te verbeteren en om een ​​reeks van stunts te verbinden.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden