MENU
×

Race BMX Binnenbanden

  Filter
Merken
Wieldiameter

BMX race banden: Met een smal profiel en goede grip gaat je voor winst

Wanneer je op een BMX race track bent is het belangrijk om goede tractie en controle te hebben tijdens de bochten en het accelereren. De race BMX banden die je vindt in deze categorie zijn ontworpen om je maximale snelheid en grip te geven zodat het enige waar je over na hoeft te denken is, om zo snel mogelijk te zijn.

Meestal worden race BMX banden off-road gebruikt, de paden bestaan vaak uit samengepakt grond, en dus is een lage rolweerstand heel belangrijk. Daarom hebben de meeste BMX race banden een zeer dun profiel. Het profiel van een BMX race band bestaat vaak uit kleine knobbelige blokjes, omdat dit de meeste grip geeft op de samengepakte ondergrond waar ze op rijden.

De maat van de BMX race binnenband is cruciaal

Dit is een van de onderdelen waar je zeker voor kwaliteit wilt gaan. We hebben merken als Salt, Haro en Odyssey en we garanderen dat al deze merken een bmx tubes leveren van zeer hoge kwaliteit.

We adviseren altijd om een extra binnenband voor je bmx mee te nemen naar het race parcours. Er is bijna niks erger dan een lekke band te krijgen en daardoor naar slechts een paar rondjes te moeten opgeven.

Hoe vind ik de juiste maat?

Het is belangrijk om een binnenband te kiezen die past in je BMX band. Welke binnenband je nodig hebt staat meestal duidelijk beschreven op de race BMX buitenband en de binnenband maat staat vaak duidelijk omschreven in de specificaties.