×
Menu

Kinder Skate Pads

  Filter
Kleur
Merken
Maat

Welke bescherming hebben kinderen nodig om te skateboarden?

Skateboarden is een ontzettend leuke en daarnaast ook nog eens een gezonde activiteit, maar zoals bij alle sporten brengt skateboarden het risico op letsel met zich mee. Met de juiste bescherming kunnen alle gevaren die ermee gepaard gaan worden geminimaliseerd. We weten allemaal dat een helm belangrijke bescherming is, maar alle jonge skateboarders zouden ook skatepads voor kinderen moeten dragen.

Het is gebruikelijk om skateboardbescherming voor kinderen te kopen in een pakket van drie. Deze set bestaat uit knie-, elleboog- en polsbeschermers. Kniebeschermers en elleboogbeschermers voor kinderen zijn essentieel om snij- en schaafwonden te voorkomen. De ideale protectieset voor kinderen moet een goede pasvorm hebben, maar ook zorgen dat je nog goed kunt bewegen.

Moeten kinderen polsbeschermers dragen tijdens het skateboarden?

Polsbeschermers voorkomen snijwonden, kneuzingen en zelfs breuken. Hoewel skateboarders moeten leren om niet op hun handen te vallen en gebruik te maken van hun knie- en elleboogbeschermers, vergt dit oefening. Polsbeschermers zijn daar, voor wanneer je nog aan het leren bent.

Naast helmen en beschermers, kun je ook een beschermingsbroek overwegen. Dit is een gewatteerde short die onder de kleding wordt gedragen, en die bescherming biedt rond de heupen en dijen. Met de juiste set bescherming geeft dit niet alleen bescherming, maar ook een zekerder gevoel tijdens het skateboardavontuur.

Op zoek naar een helm voor je kind? Bekijk ons assortiment Skatehelmen voor kinderen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden