MENU

All mountain ski

  Filter
Merken
Lengte
Taille Breedte
Radius
Binding
Skills
Pagina 1 van 2

Zoals de naam al doet vermoeden zijn all mountain ski's veelzijdig ski's, geschikt voor veel verschillende ski-disciplines, zoals de piste, off-piste en park.

Voordelen van de all mountain ski

All mountain ski's zijn voor iedereen die wenst om in hun ski-stijl en ervaring te variëren en te skiën in verschillende gebieden. In plaats van het kopen van een paar ski's voor elke discipline, kun je een paar all mountain ski's kopen die je voor bijna alles kunt gebruiken. Echter, als je alleen stunts uitvoert of bergafwaarts wilt racen, kun je beter een kijkje nemen in de twintip ski of Racing ski categorie, om ski's te vinden specifiek voor jouw behoeften.

In het algemeen zijn all mountain ski's vrij breed en hebben hoge tips, wat een voordeel is tijdens het off-piste skiën. Toch zijn ze ook geschikt voor op de piste. Een smallere ski zal vaak goed zijn voor de piste, terwijl een bredere ski extra geschikt zou zijn voor off-piste skiën. Als je net zo vaak piste als off-piste skiet, kun je kiezen voor een all mountain ski met een gemiddelde breedte, want die zijn meestal net zo geschikt voor beide soorten van skiën.

De meeste all mountain ski's hebben een gecombineerde Camber en Rocker baseline, omdat ze goed moeten presteren in de verschillende disciplines. Echter zijn sommige modellen beschikbaar met een all Camber of all Rocker baseline.

Ski's voor slalom en race

Race ski's zijn, zoals de naam aangeeft, ontworpen voor snel skiën. Het is belangrijk om een paar ski's te hebben waarmee je de heuvels af kunt racen, en tegelijkertijd precisie behouden, zelfs wanneer de sneeuwcondities lastig zijn.

Je kunt race ski's voor de meeste disciplines op de hellingen gebruiken. Sommige race ski's zijn vrij ver gevorderd, terwijl anderen makkelijker te gebruiken zijn. Race ski's zijn ontworpen voor stabiliteit bij hoge snelheden, maar ze kunnen moeilijk manoeuvreren. Daardoor zijn ze het meest geschikt voor gevorderde en ervaren skiërs. Dit soort ski's worden ook gebruikt op professioneel niveau, bijvoorbeeld op het WK.

Race ski's zijn voor downhill racen, een competitieve race sport. Skiërs die deze sport op een professioneel niveau uitvoeren dragen ​​speciale pakken die de luchtweerstand minimaliseren, en helpen de skiër om hoge snelheden te behalen. De slalom ski wordt gebruikt voor de wat meer technische sport slalom, waar de skiër tussen obstakels moet bewegen tijdens het racen op de pistes. Maar je hoeft niet per se je race ski's te gebruiken voor een bepaalde sport, ze zijn geschikt voor iedereen die geniet van het racen op de pistes.

De race ski is vaak gebouwd als een carving ski met een smalle taille en een breder front. Tegelijkertijd heeft het een stijve constructie stabiliteit. Hoewel race ski's vervaardigd zijn voor de compacte sneeuw op de piste, hebben een paar van de nieuwe modellen een iets andere constructie, waardoor ze wat gemakkelijker te gebruiken zijn voor off-piste. Alleen gevorderden zouden dit uit moeten proberen, omdat het erg lastig kan zijn.

Backcountry ski

Omdat de all mountain ski veelzijdig moet zijn, wordt de constructie vaak geïnspireerd door elementen uit andere soorten ski's, zoals backcountry of twintip ski's. Backcountry ski's zijn breed, waardoor het makkelijker wordt om op de top van de sneeuw te verblijven. De backcountry ski's zijn ook bekend als freeride ski's of off-piste ski's, en zijn ontworpen voor de vers gevallen poedersneeuw in de off-piste. Typisch zal de breedte onder de voet 10 cm of meer zijn. Sommige van de ski's in de all mountain categorie zullen ook zeer geschikt zijn voor backcountry skiën. Dit zal blijken uit de productspecificaties.

Lees meer over de verschillende all mountain ski's om uit te vinden voor welke disciplines ze geschikt zijn en welke baseline ze hebben.