MENU
×

Freeride Ski's / Backcountry Ski's

  Filter
Merken
Lengte
Taille Breedte
Radius
Binding
Skills

Freeride Skiën - Wat is het?

Freeride ski's staan ook bekend onder de namen backcountry ski's, off-piste ski's of big mountain ski's.

Freeride skiën, ook wel backcountry skiing genoemd, is een groeiende sport. De doelstelling van deze sport kan worden gedefinieerd als, het beklimmen van de berg en off-piste in diepe poedersneeuw naar beneden skiën. Dit vereist dus een andere soort uitrusting in vergelijking met skiën op de piste.

Onderdeel van de ervaring is de berg op wandelen, als je niet ervoor kiest om op een andere manier naar boven te gaan, denk aan een skilift, sneeuwscooter of helikopter. Voor de wandeling heb je de essentiele backcountry uitrusting nodig - een paar ski skins. Deze zullen je voorzien van een goede grip, die het mogelijk maakt om de berg op te wandelen. De meeste ski skins zijn universeel gemaakt voor alle soorten freeride ski's.

Het ontwerp van een Freeride Ski

Het ontwerp van freeride ski's kun je als volgt definiëren, ze zijn breed, gebouwd met een stijve constructie en hebben veel rocker curve. Dit alles resulteert in een lift van de punt en een betere flow off piste. De stijve constructie van de freeride ski's zorgt ook voor een geweldige stabiliteit bij hoge snelheden.

Hoe breder de backcountry ski's zijn, hoe makkelijker en minder vermoeiend het zal zijn om op het sneeuwoppervlak te blijven. Aan de andere kant, zal je minder scherpe bochten kunnen maken en minder wendbaar zijn op de voorgeprepareerde piste met zulke extreem wijde ski's.

Welke moet ik kiezen?

Het is belangrijk om over een aantal dingen na te denken voordat je freeride ski's aanschaft. Bijvoorbeeld of je voor het grootste gedeelte off-piste gaat skiën. Zo niet, dan zal een breedte van rond de 95-105 mm het makkelijker voor je maken om te skiën op pistes met harde sneeuw.
Lees meer in onze ski-gids .