MENU
×

Freeride Ski's / Backcountry Ski's

  Filter
Merken
Lengte
Taille Breedte
Radius
Binding
Skills

Vind een grote selectie van freeride ski's in deze categorie.

Freeride Skiën - Wat is het?

Freeride ski's staan ook bekend onder de namen backcountry ski's, off-piste ski's of big mountain ski's.

Freeride skiën is een groeiende sport. De feitelijke werking van het skiën op freeride ski's kan worden gedefinieerd als het beklimmen van de berg en het skiën terug naar beneden in diepe sneeuw, ook wel poeder. Dit vereist dus een andere soort uitrusting in vergelijking met skiën op de piste.

Een deel van de ervaring is tevens de berg op wandelen, indien je niet ervoor kiest op een andere manier naar boven te gaan, denk aan een skilift, sneeuwscooter of helikopter. Voor de wandeling heb je een essentieel type backcountry uitrusting nodig - een paar ski skins. Deze zullen je voorzien van een goede grip, die het mogelijk maakt voor je om de berg op te wandelen. De meeste ski skins zijn universeel gemaakt voor alle soorten backcountry ski's.

Het ontwerp van een Freeride Ski

Om het ontwerp van freeride ski's te definiëren, zijn ze meestal breed, gebouwd met een stijve constructie en komen met een goede hoeveelheid rocker. Dit alles resulteert in een lift in de punt en een betere flow in de off piste. De freeride ski's stijve constructie biedt ook een geweldige stabiliteit bij hoge snelheid.

Hoe groter de tailles van de backcountry ski's zijn, hoe makkelijker en minder vermoeiend het zal zijn voor je om op het sneeuwoppervlak te blijven. Aan de andere kant, zal je minder scherpe bochten kunnen maken en minder wendbaar zijn met extreem wijde ski's, wanneer je op de voorgeprepareerde pistes gaat.

Wat te kiezen?

Het is belangrijk om te kijken welke freeride ski's je moet kiezen. Het is belangrijk om na te gaan of je ze 90% off-piste wil gebruiken of niet. Zo niet, dan zal een taille rond 95-105 het makkelijker voor je maken om te skiën op pistes met harde sneeuw.
Lees meer in onze ski-gids .