×
Menu

Surf tassen

  Filter
Merken

Waar is een surfboard tas voor?

Een surfboard tas voorkomt dat je surfboard beschadigt wanneer hij niet in het water ligt. Deukjes, delaminiatie, en wax die verwijderd wordt zijn een aantal van de meest voorkomende problemen met onbedekte boarden. Een goede surfboard tas of SUP tas zal je board beschermen tegen de elementen, voornamelijk de UV stralen en warmte van de zon waardoor de kleur van je board na verloop van tijd vervaagt.

Zijn er verschillende surfboard tassen?

Er zijn drie soorten surfboard tassen: hoezen, dag board tassen en tassen voor op reis. Surfboard hoezen zijn zacht en licht in gewicht gemaakt van stof en slechts een paar millimeter dik. Dag board tassen worden het meeste gebruikt, ze zijn licht in gewicht, hebben padding en zijn ideaal om je surfboard te beschermen. Surfboard tassen voor op reis hebben een padding van 10 millimeter dik en zijn geschikt voor langere reizen.

Welke maat surfboard tas moet ik hebben?

Je moet een tas kiezen waar je je surfboard makkelijk in kwijt kunt en die hem goed beschermt. Te klein en je zult ongetwijfeld deukjes in je board krijgen, te groot en je board zit los in de tas en dit is zeer onhandig tijdens het vervoeren. Voordat je je volgende surfboard tas koopt, meet de lengte, breedte en dikte van je board op. De lengte zal de lengte van de tas bepalen. Er wordt aangeraden om een tas te kiezen die dezelfde lengte heeft als je board of tot 5cm langer.

De breedte en dikte zijn meer van invloed op de stijl van de tas die je nodig hebt. Elk watersport discipline heeft een ander board, als het dus niet duidelijk is welke tas stijl je board in past, kun je de maten vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Als je geïnteresseerd bent in andere surfboard accessoires bekijk dan onze Surf accessoires en watersport bescherming pagina.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden