×
MENU

Bushings

Klein maar belangrijk - skateboard bussen

De skateboard truck bussen zijn redelijk kleine onderdelen van je gehele board maar dat betekent niet dat ze geen grote rol spelen bij hoe het board rijd. Je vindt twee bussen op elke truck - een bovenste bus en een onderste. De bovenste staat gericht naar de straat en de onderste naar het deck.

Materiaal en hardheid van de bussen voor skateboards

Alle bussen zijn gemaakt van polyurethaan, wat in normale taal wil zeggen een bepaald soort kunststof, wat redelijk hittebestendig is.

Echter, dat betekent niet dat ze hetzelfde zijn. Truck bussen, net als de wielen van je board, zijn er in verschillende hardheid. Deze hardheid is ook gemeten in durometers, wat aangegeven wordt door een nummer tot 100, gevold door de letter A. Hoe hoger het nummer, hoe harder de bus.

Skateboard bussen zijn normaal gesproken iets harder dan die van longboards, bijvoorbeeld omdat zachtere bussen meer sturen betekent terwijl de hardere versies een stijver en controleerbaar board oplevert.

Welke vorm van bussen om uit te kiezen?

Bussen worden geleverd in twee belangrijkste vormen - cone en barrel maar er zijn een paar variaties die voortvloeien uit die twee. Normaal gesproken kies je bij skateboarding een cone bovenste bus en een barrel onderste bus. Cone bussen geven meer mobiliteit en stuur mogelijkheden terwijl barrel bussen je een hardere en stabielere rit geven.