×
MENU

Freestyle BMX Bikes

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Frame Top Tube
Stuur hoogte
Naaf
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 3

Goed te weten

Freestyle BMX

Freestyle BMX is een creatieve sport, waar je je richt op de prestaties van trucs en stunts. Je kunt verschillende obstakels gebruiken of je kunt stunts uitvoeren gewoon met behulp van je BMX fiets op een vlakke ondergrond. Freestyle BMX fietsen ontstonden in het midden van de jaren 1970, waar BMX-rijders begonnen te stunten in een aantal van dezelfde plaatsen als - en net zoals - skateboarders.

Freestyle BMX omvat een breed scala aan disciplines, zoals Dirt / Trails, Street, Park en Flatland.

Trails / Dirt BMX

Wanneer je trails rijdt, spring je van één dirt bank (zandhoop) naar de andere, terwijl je stunts uitvoert in de lucht. Hoewel Trails en dirt zeer vergelijkbaar disciplines zijn, zijn er enkele verschillen. Wanneer je trais rijdt, streef je er naar om doorstroming te creëren en geavanceerde trucs uit te voeren. Bij het rijden van Dirt zullen de dirt banks doorgaans hoger zijn en zullen de stunts enigszins risicovoller zijn.

Street BMX

Je kunt Freestyle BMX bikes gebruiken voor stunts in stedelijke omgevingen, op dezelfde manier als dat je een stuntstep, skateboard of agressive skates zou gebruiken. Bij het rijden in de straten gebruik je meestal rails, stoepranden en bankjes als je wilt grinden en stunten.

Park BMX

Als je liever trucs en stunts uitvoert in het skate park, is dat ook een optie. Ramps en rails zijn goede obstakels voor Freestyle BMX-rijders.

Flatland BMX

Flatland verschilt van de meeste andere freestyle disciplines. Het wordt uitgevoerd op vlakke, gelijkmatige oppervlakken. Technische vaardigheden en een goede balans zijn belangrijke criteria voor deze stunts. De Freestyle BMX fietsen moeten sterk zijn, omdat de rijder vaak balanceert op het frame of op de gemonteerde pegs. Flatland combineert fiets stunts met elementen uit breakdance in een artistieke prestatie.

Voor meer informatie, kunt je de product specificaties van de verschillende Freestyle BMX fietsen lezen.