Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Ski's - Langlauf

Welk type langlaufski's moet ik kopen?

KLASSIEKE LANGLAUFSKI'S

De ski's zijn lang, dun en hebben een gedeelte in het midden (kick zone) waarmee afgezet kan worden in de sneeuw door gebruik te maken van wax, mohair of fishscales. De ski's worden voornamelijk gebruikt op geprepareerde pistes die niet veel breder dan de ski's zijn en een voorwaartse loopbeweging wordt gebruikt om over de piste te glijden. Een klassieke langlaufski moet ongeveer 20-25 cm langer zijn dan de lengte van de skiër.

SKATING LANGLAUFSKI'S

Deze ski's zijn over het algemeen korter en stijver dan de andere twee soorten, omdat ze lichter en wendbaarder moeten zijn. De schaatsende beweging geeft al aan dat skiërs diagonaal afzetten van de rand van de ski om vooruit te komen. De ski heeft alleen een glijzone, omdat de schaatstechniek een kick zone overbodig maakt. Skating langlaufski's zijn meestal 10-15 cm langer zijn dan de lengte van de skiër.

Backcountry LANGLAUFSKI'S

Deze ski's zijn zwaarder en breder dan de andere twee soorten omdat ze geschikt zijn voor een skiër die de voorkeur geeft aan lange trips "off trail" en in de diepere, onaangetaste sneeuw. Het ontwerp van de ski's met de stalen randen maakt ze geschikt voor de ruigere omgevingen. De backcountry langlaufski's moeten ongeveer 15-25 cm langer zijn dan de lengte van de skiër.

Als je meer informatie wilt over de verschillende types Langlaufski's bekijk dan onze gids - Aanschaf van Langlauf Ski's.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden