MENU
×

Junior

  Filter
Merken
Lengte
Wax
Basis Type

Kies de juiste kinder langlaufski voor de eerste keer

Langlaufen is een geweldige sport en een leuke gelegenheid voor families om er samen wat kwaliteitstijd door te brengen. Maar langlaufen kan ook gemakkelijk een uithoudings- en krachtsport worden, als je dit liever doet.

"Slecht materiaal, materiaal wat niet past of ski's die slecht geprepareerd zijn voor de sneeuw kunnen leiden tot een slechte ski ervaring wat een blijvende indruk op je kind kan hebben."

Deze aanhaling komt uit een Canadese handleiding voor ouders in verband met langlauf materiaal en het benadrukt het belang van het juiste materiaal voor je kind aan het begin van zijn "ski carrière".

Hoe lang moet een kinder langlaufski zijn?

Als je een setje langlauf ski's voor je kind uitzoekt kun je als vuistregel nemen dat de ski's tot net onder je pols moeten zijn als je je armen uitstrekt. Dit is een vuistregel, maar veel fabrikanten hebben hun eigen aanbevelingen. Deze worden genoemd onder de product specificaties.

De meeste van onze kinder langlaufski's komen in maten tussen de 100 cm tot 170 cm. (39-65 inch). Een paar van de ski's komen slechts in 2 verschillende lengtes. Een voorbeeld hiervan is de Yoko Cross Country Classic - Junior Package. In deze set vind je ski's, skistokken en bindingen. Deze set is zeer aan te raden voor de eerste ski ervaring van je kind.

Als je kind zijn vaardigheden heeft ontwikkeld in het langlaufen en verder wil, kun je gaan kijken in het junior segment van de nordic ski's. Voor kinderen adviseren we dat de ski ongeveer 10 cm langer is dan de gebruiker. Ski's voor kinderen kun je zowel met als zonder wax vinden.

Als je een ski kiest die gewaxt moet worden kun je je kind betrekken bij de voorbereidingen voor de trip. Het waxen van je nordic ski's samen met je kind kan een leuke activiteit zijn waarbij je je kinderen wat kunt leren over de temperaturen en het klimaat en hoe dit de ski beïnvloed.