MENU
Gear
Filter
 Prijs
 Merken

Diabolo & Yoyo

Filter »

Diabolo

Een diabolo is een leuk stuk speelgoed om je jongleren voor alle leeftijden. Het is een eenvoudig speeltje meestal gemaakt van rubber met een metalen kern, met hierbij horende een nylon touw en twee houten stokjes. Met een diabolo kun je verschillende trucs zowel alleen als samen met je vrienden doen. Het diabolo speelgoed is afkomstig van het Chinese jojo, maar zijn ontworpen in andere materialen en maten.

Hoe kan ik mijn Diabolo gebruiken?

De basisvaardigheid met de diabolo is het te laten draaien op het touw. Hierna kun je oenfen de diaboloi in the lucht te gooien en het daarna weer op het touw te vangen. Er zijn vele trucs met een diabolo met het touw, de stokjes en door lichaamsbewegingen mogelijk. Daarnaast kunnen meerdere diabolo's draaien op een touw tegelijk draaien.

Yoyo

Jojo speeldgoed is een eenvoudig en leuk speeltje, dat populair is over vele generaties. Het is ontworpen met twee ronde plaatjes met een lange touw ertussen.

Hoe kan ik mijn jojo gebruiken?

Je moet gewoon het einde van het touw aan je middelvinger binden en dan gooi de jojo in een vloeiende beweging, zodat de yoyo zal gaan draaien. Wil je naar het volgende niveau van het maken van trucs, dan worden deze meestal uitgevoerd door het maken het weer met je hand aan te trekken, gevolgd door de beweging van de truc. Trucs kunnen zowel met het touw als de lus worden gemaakt.