Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Onderdelen voor BMX Wielen

Goed om te weten

De juiste keuze van BMX wielen maakt het verschil tussen winnen of verliezen

Vraag elke BMX rijder hoe belangrijk een goede start is tijdens een race en ze zullen je waarschijnlijk vertellen dat de "Snap", zoals dit genoemd wordt, het verschil maakt tussen het winnen of verliezen van de BMX race. Omdat het versnellen uit de starthokken belangrijk is in een BMX race, kiezen veel rijders voor een zo licht en aerodynamisch mogelijk wiel om het maximale uit elke trap op de pedalen.

Om een paar gram extra te besparen op hun BMX fiets kiezen bmx rijders zelfs voor een dunnere velg met minder spaken. Dit gaat natuurlijk ten koste van de sterkte van de velg en dus moet je er anders mee omgaan, omdat ze niet dezelfde krachten kunnen verduren die een freestyle of jump wiel aan kan.

Welke maat BMX race wiel moet ik hebben?

Ondanks dat BMX wielen geproduceerd worden in de maten 12"-20" is 20" het meest gangbare als BMX race wiel. 12"-18" worden voornamelijk gemaakt voor kinderen en jongeren.

Let op: het is belangrijk dat als je de wielnaaf vervangt je er op let dat het aantal gaten voor de spaken overeenkomt met het aantal gaten in je velg. 36 of 48 gaten, deze kunnen niet samen gebruikt worden.

Het is belangrijk om te vermelden dat de dunnere BMX banden en velgen (20 x 1 1/8-3/8 and 24 x 1 1/8-3/8) niet verwisseld kunnen worden ook niet met de 20 x 1.5 or 1.75 velgen en banden.

Verleng de levensduur van je banden

Door gebruik te maken van een velglint op je BMX velg kun je de binnenband beschermen tegen de scherpe randen van de spaakgaten. Door gebruik te maken van dit "goedkope" stukje rubber verminder je het risico op een lekke band.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden