×
Menu

Kinderskischoenen

Heren|Dames|Kinder
  Filter
Merken
Maat

Goed om te weten

Comfortabele skischoenen voor kinderen

Als jij jouw kind een correct passend paar skischoenen van hoge kwaliteit geeft, kan dit een wereld van verschil betekenen voor hun ski-ervaring. Het kiezen van de juiste skischoenen zal het comfort verbeteren en hen helpen vooruitgang te boeken, daarnaast zorgen goede skischoenen ervoor dat ze alles uit hun skidag kan halen.

Welke maat skischoenen moet ik kopen voor mijn kind?

Skischoenmaten voor kinderen variëren van 15 tot 27. Deze maten zijn de lengte van de binnenkant van de schoenen, uitgedrukt in centimeters ook wel Mondopoint genoemd. Je kan het beste de voeten van jouw kind nauwkeurig opmeten en de maat kiezen die hiermee overeenkomt. De meeste skischoenmaten worden in halve maten gegeven, bijvoorbeeld 18.5. Valt het Mondopoint van je kind tussen de 17,5 en 18,5 cm, dan is maat 18.5 een goede keuze.

Soorten skischoenen voor kinderen

Front Entry Skischoenen voor kinderen

Front entry skischoenen voor kinderen zijn de standaard skischoenen die geschikt zijn voor alle skivaardigheden. De beginnersmodellen hebben meestal een of twee gespen en zijn gemaakt van een zachter flexmateriaal. De schoenen met drie of vier gespen zijn voor oudere of meer ervaren kinderen. Sommige modellen worden ook geleverd met een powerstrap voor een extra stevige pasvorm.

Verstelbare skischoenen voor kinderen

Verstelbare skischoenen zijn een uitstekende keuze om er langdurig gebruik van te kunnen maken. De skischoenen zijn handmatig te verstellen tussen 4 tot 6 maten, afhankelijk van het merk. Dit is ideaal wanneer de voetjes van jouw kinderen snel groeien of je de schoenen voor een ander kind wilt gebruiken. De verstelbare skischoenen zijn geschikt voor beginners tot kids met een gemiddeld niveau, maar worden niet beschouwd als prestatiegerichte skischoenen.

Junior Race skischoenen

Junior race skischoenen zijn voor kinderen die deelnemen aan skiraces of wedstrijdtrainingen bij een skiclub. De skischoenen hebben een stijve flex en de gespen zijn gemaakt van metaal voor extra stevigheid.

Als je niet zeker weet hoe de flex van de skischoenen het skiën beïnvloedt, kijk dan ook eens hier: Welke skischoen flex moet ik kiezen?

Op nummer één van skibescherming voor kinderen staat een helm. Wil je onze collectie bekijken, check dan onze Kinder Skihelmen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden