×
Menu

Inline skates Remblokken

  Filter
Merken

Slijten de remblokken van je skates?

Een inline skate rem, ook wel skeeler rem genoemd, kun je vaak vinden op een fitness inline skate. De rem bestaat uit een hard rubberen blok dat aan de achterzijde van de skate aan het frame van de skate gemonteerd is. Met een rem op een inline skate heeft de skater de mogelijkheid om te stoppen door de neus van de skate op te tillen, waardoor het rubberen blok op de grond komt. Omdat dit de makkelijkste manier is om te stoppen op inline skates, is een remblok een essentieel onderdeel voor beginners.

Soorten inline skate remblokken

Fitness skates en skates voor recreatief gebruik worden meestal geleverd met een standaard rem of de Advanced Braking System (ABT). Zoals genoemd heeft een traditionele rem een hard rubberen remblok aan de achterzijde van de skate. Normaalgesproken is deze gemonteerd aan de achterzijde van de rechterskate, maar deze kan ook op de linkerskate gemonteerd worden als je dominante voet links is. Het grootste verschil tussen het standaard remblok en het ABT remsysteem is dat een ABT makkelijker te gebruiken is, waardoor dit de ideale optie is voor beginners.

Vergeet niet de remblok van je skates te vervangen

Op een gegeven moment zullen je remblokken op zijn en moet je ze vervangen. Het vervangen is heel makkelijk. Je hebt alleen een nieuw remblok, een inbussleutel en een paar minuten tijd nodig. Een belangrijk punt om te onthouden is om je remblok te vervangen voordat deze helemaal versleten is. Een compleet versleten remblok op je skate zal niet het effect hebben dat je wilt om te stoppen.

Als je opzoek bent naar remblokken voor rolschaatsen dan kun je kijken in onze categorie Remblokken voor rolschaatsen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden