MENU
×

Skistokken

  Filter
Merken
Lengte

Skistokken helpen je om vooruit te komen op een vlakke ondergrond en helpen op hetzelfde moment om een ​​beter evenwicht te houden. Zonder het noodzakelijk te merken maken je handen daadwerkelijk gebruik van de skistokken om je evenwicht te houden wanneer je aan het skiën bent. Aan het einde van de schacht, die in de sneeuw komt, is een rond plastic schotel (teller). Deze teller helpt de skistok voorkomen om in de diepe sneeuw te zinken.

Alu skistokken

Skistokken van aluminium zijn een ​​goede en betaalbare oplossing die tegelijkertijd zeer hoge eisen stellen en kwaliteit hebben. Alu skistokken zijn al vele jaren de meest voorkomende vorm van skistokken.

Composiet stokken

Het materiaal dat wordt gebruikt om samengestelde skistokken te produceren, is een mengsel van vezels, wat ze zeer licht en flexibel maakt. Dit soort skistokken worden steeds populairder, omdat ze zeer comfortabel zijn om mee te skiën, terwijl ze ook goed zijn voor het draaien.

Carbon skistokken

Als je top apparatuur in de skistokken wilt, dan is een skistok gemaakt van koolstofvezel (carbon) een uitstekende keuze. Dit type is een hoge kwaliteit stok, dat de beste is in skistokken, zodat je een goede ski-ervaring en veel respect op de piste zal krijgen.

Hoe lang moet een skistok zijn?

Ski stokken hebben precies de juiste lengte, als je onderarmen horizontaal zijn als je de schachten in de sneeuw stopt. Als je de juiste gewoon lengte niet kunt vinden, is het beter dat de skistokken een beetje te kort zijn dan een beetje te lang. Als je veel in het park gaat skiën, is het misschien een goed idee om ski stokken te kopen die 10-20 cm korter dan normaal zijn.