×
Menu

Skistokken

  Filter
Kleur
Merken
Lengte

Goed te weten

Skistokken zijn essentieel om balans te houden

Skistokken zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke skiër. Ze zorgen voor balans tijdens het skiën en helpen tijdens het tourskiën in bergachtige omgevingen. De lengte en materiaal van skistokken kan verschillen maar ze hebben allemaal dezelfde onderdelen.

Elke skistok heeft een polsband om meer kracht tijdens het afzetten te kunnen genereren. De polsband helpt ook om de stok niet snel kwijt te raken tijdens het skiën. Aan de onderzijde van de stok is vaak een ronde schotel die voorkomt dat de stok diep in de sneeuw verdwijnt.

Het materiaal van skistokken

Skistokken kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Het materiaal van de skistok bepaalt het gewicht en duurzaamheid van de stokken. Gedurende lange tijd waren aluminium skistokken het meest voorkomende soort skistokken die door skiërs gebruikt werden. Ze zijn van goede kwaliteit en zijn betaalbaar.

Andere populaire materialen zijn composiet en carbon fiber. Carbon fiber skistokken worden voornamelijk gebruikt door gevorderde en professionele skiërs omdat ze zeer stijf en licht in gewicht zijn. Deze combinatie zorgt voor goede prestaties op de piste en snelle tijden tijdens wedstrijden.

Hoe lang moet een skistok zijn?

Het kiezen van de juiste lengte skistok hangt voornamelijk af van je skistyle en voorkeur. Als vuistregel kun je beter een iets te korte skistok hebben dan een te lange.

Voor park skiërs is het een goed idee om skistokken aan te schaffen die 10-20 cm korter zijn dan normaal. Voor het toerskiën is het beter om skistokken aan te schaffen die je in hoogte kunt verstellen. Wanneer je naar boven klimt heb je een andere lengte nodig dan wanneer je naar beneden skiet, daarom zijn in hoogte verstelbare skistokken een goede keuze voor toerskiërs. Je kunt ook onze skistok lengte tabel bekijken wat je een indicatie kan geven voor de juiste lengte skistok.

Ben je een langlaufer? Bekijk dan onze selectie Langlauf skistokken.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden