×
Menu

Remblokken & Toe Stops voor Rolschaatsen

Houd de controle met een nieuwe toe stop

Het hebben van een toe stop is belangrijk voor het remmen en stil komen te staan met je rolschaatsen. Wanneer je de toe stopper gebruikt, komen je achterwielen los van de grond zodat je wielen niet meer rollen. Rolschaatsremmen bevinden zich aan de voorkant van de rolschaats en bestaan uit twee onderdelen: de stopper en het schroefdraad.

Er zijn twee soorten toe stops: stoppers met een schroef en verstelbare toe stops. Aangeschroefde toe stops hebben een klein gaatje en zijn met een schroef die door de toe stop gaat verbonden aan de plate. Verstelbare toe stops kunnen op verschillende lengtes worden ingesteld, zo kun je ze aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Let op: Welke toe stop je nodig hebt, is afhankelijk van de constructie van je plate. Over het algemeen zal je hetzelfde soort nodig hebben, als je op je huidige setup hebt.

Om correct te stoppen met toe stops, moet je de hiel van je achterste been optillen en dan geleidelijk aan meer druk op de toe stop zetten. Eventueel kan je het been waarmee je remt langzaam naar voren schuiven. Wanneer je dit doet sleep je dus met het remmende been en verplaats je je gewicht naar het been dat niet stopt.

Hoe vervang je de toe stop?

Hoewel de meeste rolschaatsen worden geleverd met een voorgemonteerde toe stop, kan het voorkomen dat je deze op een gegeven moment zal moeten vervangen vanwege slijtage. In het ideale geval verwissel je de toe stops al voordat ze versleten zijn.

Het gereedschap dat je nodig hebt, hangt af van het model toe stop dat je hebt. Het eerste dat je moet doen, is - indien nodig - de stop in de plate draaien. Als je verstelbare toestops hebt, kan je de hoogte van de stopper veranderen zodra deze is bevestigd. Controleer voordat je gaat rolschaatsen of alles goed vast zit.

Bij inline skates wordt een ander remsysteem gebruikt, dus check onze Inline skates Remblokken.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden