×
Menu

BMX headsets

  Filter
Kleur
Merken
Headsettype

Gewoon lagers - Maar een freestyle BMX headset is meer dan dat

Om je stuur te kunnen draaien heb je een balhoofdlager nodig, dit wordt ook wel headset genoemd. De voornaamste onderdelen van een BMX headset zijn de lagers. De meeste BMX headsets voor freestyle worden geleverd met een spacer of een aantal top caps in verschillende maten, zodat de rijder de bar op de juiste hoogte kan afstellen.

Sealed headset of non-sealed headset - welke kan ik het beste kopen?

Er zijn veel verschillende headsets te koop. De eerste vraag is vaak of je een sealed of non-sealed headset wilt. Sealed lagers kunnen niet geopend worden om schoon te maken, ze zijn gesloten. De non-sealed lagers zijn wel dicht aan beide kanten maar kunnen worden opengemaakt voor onderhoud. De meest verkochte lagers zijn de sealed headsets, maar betekent dit ook dat je beter geen non-sealed BMX headset kunt kopen?

Het antwoord is nee; het kan zelfs zijn dat dit type balhoofdlager de betere keus is.

Zet je nieuwe BMX headset goed in het vet

Wanneer je je BMX headset vervangt, raden we aan om de nieuwe onderdelen goed te smeren. Dit maakt voor de volgende keer het schoonmaken en vervangen makkelijker. Het invetten van de lagers van je headset is zeer belangrijk, omdat je in de toekomst je headset gemakkelijk wilt kunnen openmaken om de balhoofdlagers schoon te maken of te vervangen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden