×
Menu

BMX headsets

  Filter
Kleur
Merken
Headsettype

Goed om te weten

Wat is een headset op een BMX-fiets?

Headsets zijn een zeer belangrijk onderdeel van een BMX, aangezien het ervoor zorgt dat de bar kan draaien. Daarnaast verbindt het de vork met het frame van de fiets. De BMX-headset lagers zijn het hoofdonderdeel, maar afhankelijk van het headsettype kan de rest van de onderdelen behoorlijk verschillen. Integrated headsets zijn de meest voorkomende headsets, maar er zijn ook goede non-integrated headsets beschikbaar.

Welke maat BMX-headset heb ik nodig?

De standaardmaat van de BMX-headset is 1 ⅛ inch. Deze maat moet overeenkomen met de diameter van de stuurbuis op de vork. Sommige modellen komen in een grotere maat van 1 ⅛ - 1 ½ inch. Er zijn ook kinder en race BMX-fietsen die komen met een headsettube van 1 inch.

Andere veelvoorkomende onderdelen zijn headset spacers welke de hoogte wijzigen en C-rings die helpen om de vork te centreren in de headtube.

BMX integrated headsets versus non-integrated headsets

Integrated headsets zijn erg populair geworden in de afgelopen tijd voor freestyle rijders. Ze hebben deze naam omdat de afgesloten lagerringen in een geïntegreerde houder geplaatst zijn op het frame. Dit type headset is erg makkelijk om te installeren en heeft een mooi afgewerkte look.

Non-integrated headsets, ook wel bekend als standaard headsets, hebben cups die tegen de headtube aangedrukt wordt. De lagers zijn gepositioneerd boven het frame en niet geïntegreerd in het frame. Dit type headset komt normaal gesproken met unsealed lagers, er wordt dus minder wrijving gecreëerd bij het doen van barspins.

Geef de BMX-headset een goede smeerbeurt

Bij het vervangen van headsets bevelen we aan dat je op de nieuwe onderdelen een goede hoeveelheid smeer aanbrengt. Het invetten van de headset zal ervoor zorgen dat alle onderdelen makkelijk te onderhouden, schoonmaken en te vervangen zijn.

Op zoek naar meer upgrades om jouw BMX-fiets nog beter te maken? Bekijk dan de Freestyle BMX vorken en BMX stuurpennen die we beschikbaar hebben.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden