×
Menu

Kinderski's en kinderski-uitrusting

  Filter
Kleur
Merken
Lengte
Type
Skills

Goed te weten

Waarom kinderski's kiezen?

Veel mensen beginnen met ski's te huren voor de kinderen de eerste keer dat ze op skivakantie gaan. Het is ook een uitstekende start, maar er zijn veel voordelen aan het kopen van je eigen kinderski's en kinderski-uitrusting. Zij kunnen thuis ervaring krijgen met de ski-uitrusting voordat je gaat skiën, bijvoorbeeld door de ski's en skischoenen uit te proberen op de lokale helling als er sneeuw ligt. Dit zal het kind helpen om een veilig en comfortabel gevoel te krijgen met de ski's en spullen. Bovendien ben je verzekerd van hoogwaardige producten en bespaart je tijd door niet in te rij te hoeven staan bij de skiverhuur.

De voordelen van het kopen van je eigen kinderski's

Het voordeel van kinderski's is dat ze ontwikkeld zijn met het gewicht van het kind en techniek in gedachten. De kinderski's lijken op volwassen ski's, maar er zijn enkele verschillen. De kinderski is lichter en gemakkelijker te manoeuvreren. Als je het juiste paar ski's vindt, heb je als voordeel dat de skitechnieken en vaardigheden van je kind zich zeer snel zullen ontwikkelen en er zal meer tijd zijn voor plezier in de sneeuw.

Verschillende types ski's voor kinderen

Ski's voor kinderen zijn beschikbaar in dezelfde modellen als ski's voor volwassenen. Hier is een overzicht van de belangrijkste soorten.

All mountain ski:

De all mountain ski is een zeer veelzijdig type ski, geschikt om te skiën op de pistes en het is breed genoeg om ook het off-piste skiën te verkennen. De meeste kinderen zullen een geweldige tijd hebben met dit soort ski's.

Racing ski:

Racing ski's voor kinderen bieden veiligheid en stabiliteit bij hoge snelheden voor gevorderde skiërs. Het is doorgaans een smaller en iets stugger soort kinderski. Dat maakt het leuk om snel te skiën op de pistes. Ze zijn gebouwd voor snel en nauwkeurig skiën op de stevigste sneeuw.

Twintip ski:

Twintip betekent dat de tips en tails van de ski's omhoog gebogen zijn, waardoor het makkelijker wordt om achteruit te skiën en te stunten op de piste en in het park. Twintip is ook min of meer de standaard geworden van de meeste nieuwe freeride ski's. De kinderski's met twintip ontwerp zijn over het algemeen breder aan de voorkant, achterkant en in het midden, en gebouwd van zachtere materialen om de druk van harde landingen te absorberen. De voordelen van van twintip zijn dat de curved-up tips en tails minder kans hebben om vast te komen zitten in oneffenheden op de piste, off-piste en in de box in het park.

Kies je categorie kinderski's hierboven en ontdek onze brede selectie van ski's en kinderski-uitrusting.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden