Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Ski's Kopen voor KinderenHet kopen van het juiste paar ski's voor je kinderen zorgt ervoor dat ze progressie kunnen boeken, en nog belangrijker, plezier kunnen hebben. Je wilt ski's nemen die geschikt zijn voor op de piste omdat dat de plek is waar je kind zijn vaardigheden kan leren en ontwikkelen, tenzij ze al gespecialiseerd zijn in een bepaalde discipline. Als je ski's voor je kinderen uitzoekt, is het ook belangrijk om ski's te selecteren die geschikt zijn voor hun ervaringsniveau omdat ski's voor beginners altijd zachter en meer vergevend zijn vergeleken bij ski's voor gevorderden
.

Huurspullen zijn altijd een optie maar een set voor je kinderen kopen zorgt ervoor dat ze bekend raken met de ski's en er met vertrouwen op staan. Daarnaast kun je de drukke verhuurwinkels mijden aan het begin van je vakantie!

SKI'S voor op de PISTE - De beste ski's om op de piste te blijven

Ski's voor op de piste zijn een prima keuze voor je kind om tijd door te brengen bij het oefenen van de basis of om de techniek te perfectioneren in een leervriendelijke omgeving. De ski's hebben een smal ontwerp wat maximale grip en controle op de sneeuw geeft.

ski's voor ALL MOUNTAIN - de beste all-round ski's voor kinderen

Ski's voor All Mounting zijn ook beginnersvriendelijk omdat ze vergevend zijn en het ontwerp van de ski's maakt het voor avontuurlijke kinderen mogelijk om beter buiten de piste te skiën omdat ze gemakkelijker draaien in de zware sneeuw.

Zoek naar Kinderski's

We hebben ook gespecialiseerde ski's voor kinderen die al wat ervaring hebben en een ander soort skiën willen proberen, zoals Park, Racing of Freeride. Als je daar geïnteresseerd in bent, raden we aan om onze Ski Koopgids voor Ervaren Skiërs aan te schaffen waarin we dit soort ski's in meer detail beschrijven.

Kies de Juiste Skilengte

Zorg ervoor dat je kind het juiste paar ski's gebruikt voor hun lengte en behendigheid zodat ze sneller leren en meer plezier hebben. De meest bepalende factor is lengte omdat de meeste kinderen qua lengte en gewicht in verhouding zijn, een ski die tot tussen hun borst en wenkbrauwen komt is acceptabel.

Een kind dat leert skiën voor de eerste keer moet ski's hebben die dichter bij hun borst komen. Een ervaren kind dat gevorderd is, moet ski's hebben die dichter bij hun wenkbrauwen komen.

De afbeelding toont de lengte van de ski voor een beginner (je lengte min 35 cm)

Ski's voor kinderen
Eerste keer Je lengte min 40 cm
Beginner Je lengte min 35 cm
Gemiddeld Je lengte min 30 cm
Gevorderd Je lengte min 15 cm
Expert Je lengte min 5 cm

Ski's Met of Zonder Bindingen

Kinderski's worden met of zonder bindingen geleverd maar over het algemeen adviseren we om ski's met bindingen te nemen omdat deze eenvoudig te verstellen zijn en voor een goede prestatie zorgen. Deze optie is mogelijk voor alle skivaardigheden en specifiek goed voor beginnende tot gemiddelde skiërs.

Ski's zonder bindingen zie je normaal gesproken op de gespecialiseerde categorieën Park, Freeride en Touring waar de aanschaf van bindingen apart vereist is. Als je kind een gemiddelde skiër of beter is, is het apart uitkiezen van de ski's en de bindingen een goede optie omdat je de uitrusting kunt aanpassen. Meer informatie over bindingen kan in de Gids voor het aanschaffen van alpine skibindings worden gevonden.

Andere Ski Uitrusting

Ski Boots

Boots kunnen het verschil maken bij de ervaring van een kind op ski's en huur boots kunnen vaak oncomfortabel zijn. Bij het investerien in een paar, is het het belangrijkste om de juiste maat en boot type te nemen.

De boot maat wordt gemeten in centimeters en is de lengte van de voet van de achterkant van de hiel tot de punt van de teen. Je kunt de voeten van je kind opmeten met een liniaal of een meetlint. Kinder boots zijn over het algemeen zacht qua flexibiliteit en hebben tussen de 1 en 4 gespen.

Er zijn ook race boots voor gevorderde kinderen die interesse in racing hebben. Deze zijn aanzienlijk duurder en hebben een hoge boot flex (60 tot 90).

SkiSTOKKEN

Als je kind pas net gaat skiën, moet je meteen investeren in skistokken. Het juiste moment om stokken te introduceren is nadat ze de basis hebben geleerd en met vertrouwen skiën.

Tip: Laat je kinderen kennis maken met skistokken. Zorg ervoor dat als je ze eenmaal laat kennis maken met skistokken, dat ze ze op de juiste manier gebruiken en ze niet losjes vasthouden of achter zich aanslepen, omdat het lastiger is om deze fouten achteraf weer af te leren.

Om de juiste maat skistokken te vinden, kun je een kijkje nemen in onze Lengtetabel voor Skistokken

Helm

Dit is zeer belangrijke uitrusting die je kind zeker moet hebben. Of ze nu beginner of expert zijn, het risico op een verwonding is hetzelfde. Naast het beschermen van het hoofd, kan het warmte toevoegen en je kind vertrouwen geven, wat leuke bonussen zijn. Vele landen hebben wetten waardoor het voor kinderen verplicht is om een helm te dragen bij het skiën. Voor verdere hulp, kun je Hoe je je helm moet dragen of Levenduur van helmen lezen.

Brillen, handschoenen en de juiste kleding zijn een paar andere essentiële dingen die je nodig hebt om te genieten van je tijd op de hellingen. Deze kunnen allemaal op onze website worden gevonden: De ultieme ski en snowboard brillen gids

Zie onze selectie van ski- en sneeuwkleding

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden