×
Menu

Trucks

  Filter
Merken
Asbreedte
Truck-grootte
Truck-type

Wat is er zo speciaal aan cruiser trucks?

Als je kijkt naar cruiser skateboard trucks is er niet een bepaald iets waar je aan moet vasthouden bij het kiezen van het soort truck. Je kunt standaard kingpin trucks gebruiken, die je normaal gesproken kunt vinden op moderne skateboards of reverse kingpin trucks, normaal gesproken gebruikt voor longboards.

Skateboard cruiser trucks met een reverse kingpin zijn aanbevolen voor cruising omdat ze je meer stabiliteit geven. Aan de andere kant, zijn standaard kingpin trucks beter als je gek bent op trucjes met je cruiser board.

Het kiezen van de juiste maat voor skateboard cruiser trucks

De vuistregel bij cruiser trucks is om voor net zo breed te kiezen als je deck. Normaal gesproken, bij longboarden, kun je voor groter kiezen om meer stabiliteit te krijgen. Echter, bij cruiser skateboards, is het deck korter, dus heb je het risico op een shoe bite bij het afzetten, zodat je schoen klem komt te zitten bij het achterwiel.

De typische breedte is 150 mm maar denk eraan, als je een zeer klein cruiser board neemt, moet je ook specifieke mini cruiser trucks nemen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden