Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Freeskates

  Filter
Kleur
Merken
Schoenmaat
Wieldiameter
Niveau
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Wat Zijn Freeskates?

Freeskates, ook wel freestyle skates of urban skates genoemd, zijn veelzijdige skates die voornamelijk gebruikt worden in urban omgevingen. Ze zijn gemaakt met stijvere verstevigingen en een langere levensduur dan fitness skates. Ze bevatten dan ook een harde schoen met een high cuff waar een kort frame onder gemonteerd is, dit voorziet rijders van optimale enkelsupport en maximale wendbaarheid voor korte bochten.

Freeskates zijn uitgerust met sterke aluminium frames en kunnen gevonden worden in driewielige of vierwielige setups. Deze skates kunnen ook met vele verschillende wielmaten gereden worden, afhankelijk van de omgeving waarin je skatet en wat je met de skates wilt doen.

Voordat je een paar freestyle skates aanschaft, vergeet dan niet om de maattabellen te raadplegen, aangezien elk merk hun schoenen anders bouwt.

De Juiste Freeskates Kiezen voor Jou

Zoals eerder benoemd is een van de grootste factoren voor het kiezen van freeskates de omgeving waarin je wil gaan skaten en welke stijl je wilt hanteren. De stijlen worden verdeeld in slalom skaten en urban skaten.

Slalom skaten is een discipline die voornamelijk uitgevoerd wordt op een vlakke ondergrond met als doel om tussen pionnen door te skaten met verschillende snelle bochten en sprongen. Een gebruikelijke wielmaat voor slalom freeskates is 80 - 84mm, aangezien deze voor snelle acceleratie en optimale wendbaarheid zorgen.

Urban skaten is een rijstijl die geschikt is voor rijders die door de stad willen cruisen en ook hoge snelheden willen behalen. Hiervoor zijn grotere wielen tussen de 90mm en 125mm de beste keuze voor rijders. Grote wielen bieden minder wendbaarheid, maar rollen makkelijker over vele ondergronden, dit maakt het rijden over klinkers of stukken gras een stuk eenvoudiger.

Meer weten over freeskates? Bekijk dan onze Gids voor het kopen van freeskates.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden