×
Menu

Freeskates

  Filter
Merken
Schoenmaat
Wieldiameter

Goed te weten

Freeskate kenmerken

Freeskates is een brede categorie die inline skates voor veel verschillende doeleinden bevat. Met een aantal gelijkenissen. Ze hebben middelgrote wielen die vrij dicht bij elkaar zijn geplaatst. Ze worden gekenmerkt door de harde schoen die extra bescherming biedt, waardoor ze geschikt zijn voor stunten. Behalve deze algemene kenmerken, kan het uiterlijk van freeskates erg verschillen. Sommigen van hen lijken op fitness inline skates, terwijl anderen meer op agressive skates lijken, met kleinere wielen en een robuuste schoen. Sommige freeskates hebben grotere wielen in het midden, voor gemakkelijke bochten. Deze zijn geschikt voor slalom.

Hier vindt je onze selectie van Urban Skates/FreeSkates, een nieuw type van inline skates, geschikt voor powerblading, die steeds populairder worden. Ze zijn robuuster dan normale inline skates en ze zijn gemaakt voor skaters die een maximale vrijheid willen tijdens het skaten.

Hoe kan ik freestyle skates gebruiken?

De freeskate is een hybride inline skate met elementen uit zowel fitness inline skates als uit een aantal van de meer duurzame inline skates, zoals de skates die gebruikt worden voor hockey en het agressive skaten. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt voor de work-out evenals roller hockey en stunts.

Freeskates zijn ook wel bekend onder de naam urban skates, omdat ze worden gebruikt in stedelijke omgevingen. Eén van de redenen voor de populariteit van freeskates is dat ze kunnen worden gebruikt op veel verschillende manieren. Je kunt je freeskates gebruiken voor uitstapjes in de stad, maar ook om te stunten, zonder van het ene paar skates naar het andere te hoeven wisselen. Verder zijn ze comfortabel en zorgen voor een goede steun op de enkels. Hou er rekening mee dat als je skates uitsluitend worden gebruikt voor stunts, je agressive skates nodig hebt in plaats van freeskates.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden