Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Aankoopgids voor freeskates

Voordat je freeskates koopt, moet je beslissen of je wilt urban skaten, of slalommen, aangezien de verschillende vloer types ook verschillende wieltypen vereisen. Zorg er ook voor dat de skates een strakke pasvorm hebben. Lees deze aankoop hulp om er achter te komen hoe je de meest geschikte freeskates kunt kiezen.

Freeskates zijn geschikt voor twee primaire typen skaten; urban en freestyle slalom. Beide stijlen gebruiken manoeuvreerbare skates: urban vanwege de vele veranderingen in richting die de stad te bieden heeft, en slalom, aangezien je een soort van dansende bewegingen maakt tijdens het slalom skaten rond kegels.

Als je meer dan 100 kg weegt, is het een goed idee om freeskates te kiezen in plaats van fitness skates, ook al zoek je gewoon een paar voor recreatief gebruik. Dit omdat het frame op freeskates sterker is.

Wielen - maten en hardheid

80 mm in diameter is de typische wielmaat voor freeskates, maar je kunt ook kleinere en grotere wielen krijgen:

  • Grotere wielen maken het mogelijk om hogere snelheden te maken, maar bieden minder manoeuvreerbaarheid.
  • Kleinere wielen bieden meer manoeuvreerbaarheid maar minder snelheid.

83-86A is de typische hardheid die in freeskating wordt gebruikt. Het oppervlak waarop je skate bepaalt of je zachtere of hardere wielen moet gebruiken.

  • Hardere wielen zijn beter voor op beton / asfalt, waarbij de wielen tijdens de scherpe bochten en hoge snelheid veel opzij worden geduwd. Met zachte wielen is het risico hoger de wielen je afremmen.
  • Zachtere wielen zijn geschikt voor sporthallen met gelakte houten vloeren, waar je betere grip nodig hebt om te voorkomen dat je gaat glijden.

Lagers

Het is belangrijk dat je je lagers goed behandelt om ervoor te zorgen dat je freeskates je altijd een soepele rit kunnen bieden. Dit betekent:

  • Vermijd water en vocht.
  • Vermijd zand en vuil.

Het lager zit in het wiel en beïnvloedt hoe goed het wiel draait. Bij SkatePro specificeren wij normaal gesproken de lagers volgens de ABEC-schaal om de precisie van een lager te definiëren.

  • Een hogere ABEC-waarde betekent minder rolweerstand, waardoor het gemakkelijker is om snelheid te behouden en een goede rol te krijgen.

Wij raden aan om lagers te kopen van een erkend merk, in plaats van je alleen te richten op de ABEC-rating. Er zijn veel andere parameters dan ABEC die meespelen bij het bepalen van de kwaliteit van een lager. Het kan wellicht gebeuren dat een ABEC 5 lager beter presteert dan een ABEC 7. Voor meer gedetailleerde informatie, lees onze guide
Aankoop van lagers.

Schoenen

Freeskate schoenen komen vaak met veel steun voor comfort, maar ze zijn niet zo comfortabel als recreatieve fitness skates. Bovendien is de schoen erg hard, om te voorkomen dat de voeten kunnen buigen bij het maken van scherpe bochten. Sommige soorten zijn zelfs warmte vervormbaar, om een goede pasvorm te geven. Terwijl sommige mensen deze oplossing verkiezen, geven anderen de voorkeur aan het ouderwetse inrijden.

Sluitingsmechanisme

Het is belangrijk dat je freeskates goed vastgemaakt zijn om de nodige pasvorm te geven wanneer je snelle bochten maakt, stunts doet en andere technische stappen doet die veel controle vereisen. Het voordeel van het gebruik van gespen is dat ze sneller zijn dan veters en tegelijkertijd is het makkelijker om dezelfde pasvorm opnieuw te verkrijgen.

Frame

Het freeskate frame is zeer duurzaam en kan de impact van sprongen en stunts aan, evenals meer lichaamsgewicht. Met een sterk frame krijg je betere controle en betere overdracht van energie, waardoor de energie die je in een slag maakt, effectief gebruikt wordt om je vooruit te krijgen. Het frame is kort in lengte, ontworpen om gemakkelijker met de skates te manoeuvreren. Daarom zie je meestal geen rem op freeskates, maar sommige stijlen komen ook met een rem meegeleverd.

Op freeskates is het typisch mogelijk om het frame zijwaarts aan te passen naar rechts, links of het midden. Op deze manier kun je het balanspunt verplaatsen volgens je persoonlijke voorkeur.

Maat

Voor een soepele en comfortabele rit adviseren we het volgende:

  • Lees de maattabel op elke productpagina.
  • Kies ongeveer dezelfde maat als je gewoonlijke schoenmaat. Sommige modellen vallen klein uit.
  • Zorg ervoor dat de skates goed strak aansluiten voor een betere controle.

Skate bescherming

We raden je altijd aan om gecertificeerde bescherming te kiezen om de beste kwaliteit mogelijk te krijgen. Daarom vind je bij SkatePro alleen skatebescherming die voldoet aan de EN 1078-normen. Bovendien is het merendeel van de bescherming verder getest door skaters. En onthoud dat het dragen van skatebescherming er voor kan zorgen dat je sneller nieuwe stunts en andere technische dingen kunt leren, aangezien je meer moed kan krijgen om ingewikkelde bewegingen uit te proberen.

Bekijk onze brede selectie van freeskates

Als je nog vragen hebt over welke freeskates je moet kiezen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden