×
Menu

Kitesurf kites

  Filter
Merken
Maat
Riding Stijl

Goed om te weten

Welke kite soorten zijn er voor kitesurfing?

Kitesurf kites kunnen verschillen in vorm, afmetingen en hoe ze gebouwd zijn. Kites kun je opdelen in twee hoofdcategorieën: LEI en Foil.

Een Leading Edge Inflatable (LEI) kite is een enkelwandige parafoil kite met opblaasbare bladders die voor de structurele ondersteuning zorgen. Dit type kite is de meest voorkomende kite voor het kitesurfen. Hij blijft namelijk ook drijven op het water en je krijgt hem gemakkelijk vanuit het water weer de lucht in. Daarom zijn deze kites uitermate geschikt voor beginners.

Ondanks dat foil kites efficienter zijn voor deze sport, hebben ze geen opblaasbare bladders. Foil kites werken met open of gesloten cellen die hun vorm aannemen wanneer de wind in de kite blaast. Als deze kite in het water valt kan het gebeuren dat deze zich met water vult en zinkt.

Welke kitesurf kite moet ik kiezen?

Je niveau en rijstijl zijn de belangrijkste factoren die bepalen welk type kitesurf kite ideaal voor jou is. Rijstijlen kun je onderverdelen tussen freeride en freestyle.

Alle beginners starten met een freeride kite. Freeride kites vangen wat minder wind en zijn makkelijker te besturen. Deze kites zijn ideaal om het mee te leren en lekker te kunnen cruisen op vlak water met een gematigde snelheid. Gemiddelde of gevorderde kitesurfers gaan vaak voor de iets grotere freestyle kites. Zelfs als er weinig wind is zal een freestyle kite je helpen hier toch het meeste kracht uit te halen. Op deze manier kan een kiteboarder over hoge golven cruisen of juist meer snelheid maken op vlak water.

Als je meer wilt weten over kites, bekijk dan onze uitgebreide Kitesurf Gear koopgids.

Aan de slag met kitesurfpakketten

Hier vind je de belangrijkste kitesurfuitrusting die je nodig hebt om het water op te gaan. Het maakt niet uit of je een beginner of juist ervaren bent, we hebben kitesurfuitrusting voor alle niveaus. Met het kopen van een voordeelpakket krijg je een lekkere korting en weet je zeker dat alle onderdelen met elkaar passen.

Onderdelen van de kitesurfpakketten

De 4 belangrijkste onderdelen die de kitesurfpakketten bevatten zijn een kite, een kitesurfbar, een kiteboard en straps & bindingen. De kites en kiteboards kunnen variëren in grootte en lengte afhankelijk van de rijstijl. Aan de hand van je schoenmaat kun je de straps en bindingen kiezen. En tot slot is de belangrijkste beslissing bij de bars de keuze tussen een 4-lijn en een 5-lijn kitesurfbar. 4-lijn bars zijn beginnersvriendelijk en eenvoudig te gebruiken, terwijl 5-lijn bars een lastigere setup hebben. De 5-lijns bars maken een gemakkelijkere lancering mogelijk bij een lichtere wind. Zie onze gids Kitesurfuitrusting kopen voor tips over het kiezen van kitesurfuitrusting.

Het trapeze is ook onderdeel van de kite-uitrusting. Als je dit harnas draagt kan je de kitesurfbar hieraan bevestigen. Harnassen moeten comfortabel en duurzaam zijn. Klik hier voor onze collectie Kite Trapezes.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden