Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Skateboard Cruiser Decks

  Filter
Kleur
Merken
Maat

Goed om te weten

Wat is een cruiser deck?

Cruiser decks zijn ontworpen zoals de klassieke skateboards uit de 1970's. Net zoals de boards uit die tijd zijn cruiser boards herkenbaar aan hun stijlvolle vormen en coole graphics. Waar veel decks voor cruiser boards in verschillen in vergeljking met gebruikelijke skateboards decks is dat ze een meer directioneel ontwerp hebben. De meeste decks komen met een flat nose en een kick bij de tail. De concave is vaak licht of helemaal niet aanwezig.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn cruiser decks gemaakt om te cruisen door de stad. Toch is het mogelijk om sommige basic tricks te doen met een cruiser, maar de opties zijn gelimiteerd omdat de decks niet gemaakt zijn voor stunts.

Welke maat deck heb ik nodig om te cruisen?

De maat van het deck hangt uiteindelijk af van jouw persoonlijke voorkeur. Cruiser decks kunnen verschillen in maat tussen 25-34 inch lang en 7.5-10 inch breed. Kortere decks zijn ideaal voor jongere en kleinere rijders, mid-sized decks kunnen gebruikt worden door alle rijders. Het maakt hierin niet uit hoe goed je bent of wat je leeftijd is.

Cruiser decks zijn in functie gelijk aan sommige longboard decks, het voordeel van cruiser decks is dat deze kleiner zijn. Dit is erg handig wanneer je door drukke gebieden heen rijdt. Je kan er ook over denken om te gaan voor een mini cruiser deck, deze zijn ongeveer dezelfde grootte als een Penny Board.

Als snelheid en stabiliteit bij jou de voorkeur heeft, dan zou je ook kunnen kijken naar bijvoorbeeld Longboard Decks.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden