MENU
×

Skater schoenen & sneakers

  Filter
Merken
Schoenmaat

Sneakers en skate schoenen zijn gemaakt voor sporten als skateboarden en step rijden. Alle skate schoenen in deze categorie zijn gemaakt door erkende street wear merken, wat betekent dat je zeker weet dat de kwaliteit van de schoenen goed is.

De kenmerken van Skate schoenen

De meeste skate schoenen en sneakers in deze categorie zijn beschikbaar in leer, suède of canvas voor extra comfort. De schoenen zijn voorzien van een extra dikke gevulkaniseerd rubberen zool om de slijtage waar ze aan blootgesteld worden tijdens stunts te kunnen verduren. De zool heeft een minimaal loopvlak. Bovendien hebben de schoenen een goed schokabsorberend vermogen om schokken en harde landingen te verduren. Alle functies van deze schoenen zijn gemaakt om ze zo duurzaam mogelijk te maken, omdat ze worden blootgesteld aan ruige omstandigheden bij regelmatig gebruik door skateboards. Desondanks is het belangrijk te vermelden dat de schoenen vaak sneller versleten zijn dan normale schoenen, vanwege de ruwe griptape op het skateboard.

Als je je schoenen gebruikt tijdens het stunten en je wilt de levensduur van de schoenen te verlengen, kun je Shoe Goo kopen, een siliconen materiaal dat wordt toegepast op de punt van de schoen. Dit creëert een beschermende laag aan de meest kwetsbare plek op de schoen.

Ook al hebben skater schoenen speciale functies die ze geschikt maken voor skateboarden, er zijn veel mensen die voor deze schoenen kiezen alleen omdat ze een cool design hebben en omdat ze comfortabel zijn om te dragen.