MENU
×

Rolschaats wielen

  Filter
Kleur
Merken
Diameter
Wielbreedte
Wielhardheid
Lagers en spacers

Op deze pagina vind je rolschaats wielen voor buiten en binnen gebruik, in verschillende maten en kleuren. Er is voor ieders behoefte en smaak iets passends te vinden. Als je meedoet aan ''Friday Night'' skate tochten, zul je zeker weten een hit zijn met lichtgevende wielen, wat kleur zal toevoegen aan de tour.

Alle rolschaatswielen worden verkocht zonder lagers (tenzij anders aangegeven). Sommige wielen worden afzonderlijk verkocht, anderen in sets van 4. Lees de beschrijving gepresenteerd op elke product pagina voor meer informatie over de specifieke wiel.

Wieldiameter

Rolschaats wielen zijn erg anders dan inline skate wielen. Rolschaats wielen hebben een diameter die typisch 62-70 mm is. Met bredere wielen zul je ervaren dat balanceren op de rolschaatsen gemakkelijker wordt. Dit komt doordat de wielen een groter oppervlakte contact hebben, wat meer rolweerstand biedt en hierdoor een betere controle geeft.

De diameter heeft ook invloed op hoe goed je snelheid kunt maken en hoe goed je deze snelheid kunt aanhouden. Met een grotere diameter realiseer je hogere snelheid, maar met een kleinere diameter kun je de rolschaatsen makkelijker controleren.

Wiel hardheid

Je zult zowel rolschaats wielen voor binnen als buiten gebruik vinden op deze pagina. Outdoor wielen voor rolschaatsen zijn zachter, zodat je een betere grip hebt op het asfalt. Ze hebben meestal een hardheid tussen 78A-82A. Indoor wielen zijn vaak harder en hebben een hogere A-rating. Deze wielen zijn geschikt als bijvoorbeeld Derby wielen, welke je indoor gebruikt. Sommige van de rolschaats wielen op deze pagina zijn ook geschikt voor hockey en agressive rolschaatsen.