×
Menu

BMX kettingen

  Filter
Kleur
Merken
Ketting type

Laat je BMX ketting niet de zwakste schakel worden van je fiets?

De ketting op een freestyle BMX is verantwoordelijk voor de overbrenging van kracht van het voorste tandwiel naar het achterste tandwiel. Met andere woorden dit is een essentieel onderdeel van de fiets.

Ondanks dat je geld gestoken hebt in een gloed nieuwe freestyle BMX fiets, komt er een tijd dat de ketting van je BMX vervangen moet worden. Misschien is de ketting gebroken of is het tijd voor een upgrade van je originele ketting.

Half-link of Single-speed - Welke moet je hebben voor je BMX?

Als je een nieuwe ketting uitzoekt is er altijd die grote vraag die je moet beantwoorden: Moet ik een half-link of Single-speed ketting kopen?

Beide hebben voor en nadelen. Het verschil zit hem kort gezegd in het feit dat je met een half-link ketting kleinere aanpassingen aan je ketting lengte kan maken dan met een Single-speed ketting.

Als we nadenken over de duurzaamheid van de ketting adviseren we voor de agressieve BMX rijders om een half-link ketting te nemen, omdat deze beter bestand is tegen de klappen en beschadigingen die gepaard gaan met de tricks.

Let op: Voor sommige Half-link kettingen heb je speciaal gereedschap nodig om deze aan te kunnen passen. Als dit het geval is staat dit duidelijk omschreven in de product beschrijving.

BMX fietsketting afmetingen

De normale breedte van een BMX fietsketting is ⅛”. Dit is het meest gebruikte formaat die je op de meeste BMX fietsen vind. Sommige Race BMX rijders gebruiken liever een 3/32” brede ketting. De zeer dunne ketting weegt natuurlijk ook minder, iets waar sommige rijders echt op letten. De meeste rijders kiezen toch gewoon voor de standaard ⅛” BMX ketting.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden