×
Menu

Neopreen waterschoenen

  Filter
Merken
Schoenmaat
Dikte

Wat zijn surf boots?

Surf boots, ook wel neopreen waterschoenen of watersportschoenen genoemd, zijn dikke wetsuit sokken die speciaal zijn ontworpen om je voeten warm te houden in koud water. Bovendien zorgen neopreen waterschoenen ervoor dat je voeten beschermd zijn tegen koralen, scherpe voorwerpen in het water en rotsachtige stranden. De meeste surfers, kiters en paddleboarders gebruiken neopreen waterschoenen of surfschoenen.

Het juiste paar watersportschoenen kiezen

Er zijn twee verschillende soorten neopreen waterschoenen en surfschoenen: Met een gespleten neus of ronde neus.

Het kiezen van de juiste surfschoenen hangt af van je persoonlijke voorkeur. Waterschoenen met gespleten neus lijken op een paar wanten, waarbij de grote teen afgescheiden van de rest is. De surfers die graag een schoen met gespleten tenen gebruiken vinden dat ze een beter gevoel met het board geven en meer balans. De neopreen schoenen met een ronde neus hebben geen onderverdeling in de neus, zoals dat het geval is met de gespleten tenen schoenen. Veel mensen vinden dit type schoen comfortabel zitten.

Hoe moeten surfschoenen passen?

Surfschoenen moeten nauwsluitend over je enkels en voeten passen. Ze mogen niet te strak zitten of de bloedsomloop afsnijden en als ze te groot zijn kan het water erin komen, wat resulteert in koude voeten en een slecht evenwicht. Neopreen waterschoenen zijn verkrijgbaar in diktes van 3 mm, 5 mm en 7 mm. Dikkere surfschoenen zijn warmer, maar moeilijker om mee te surfen.

Vergeet niet om je voeten op te meten en aan de hand van de maattabel de juiste maat neopreen waterschoenen te kiezen. Je nieuwe surfschoenen zullen in het begin mogelijk wat strak lijken te zitten, maar je kunt er vanuit gaan dat ze na een aantal keren gebruiken een beetje uitrekken en dan perfect passen.

Op zoek naar een volledige wetsuit set? Bekijk dan onze selectie Wetsuits, Neopreen handschoenen en Wetsuit Hoods.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden