×
Menu

Neopreen waterschoenen

  Filter
Merken
Schoenmaat
Dikte

Wat zijn surf boots?

Surf boots, ook wel neopreen waterschoenen of watersportschoenen genoemd, zijn dikke wetsuitsokken die speciaal zijn ontworpen om je voeten warm te houden in koud water. Bovendien zorgen neopreen waterschoenen ervoor dat je voeten beschermd zijn tegen koralen, scherpe voorwerpen in het water en rotsachtige stranden. De meeste surfers, kiters en paddleboarders gebruiken neopreen waterschoenen of surfschoenen.

Het juiste paar watersportschoenen kiezen

Er zijn twee verschillende soorten neopreen waterschoenen en surfschoenen: Met een gespleten neus of ronde neus.

Het kiezen van de juiste surfschoenen hangt af van je persoonlijke voorkeur. Waterschoenen met gespleten neus lijken op een paar wanten, waarbij de grote teen is afgescheiden van de rest. De surfers die graag een schoen met gespleten tenen gebruiken vinden dat ze een beter gevoel met het board geven en meer balans. De neopreen schoenen met een ronde neus hebben geen onderverdeling in de neus, zoals dat het geval is met de schoenen met gespleten tenen. Veel mensen vinden dit type schoen comfortabel zitten.

Hoe moeten surfschoenen zitten?

Surfschoenen moeten nauwsluitend over je enkels en voeten zitten. Ze mogen niet te strak zitten of de bloedsomloop afsnijden en als ze te groot zijn kan het water erin komen, wat leidt tot koude voeten en een slecht evenwicht. Surfschoenen komen meestal in diktes van 3mm, 5mm of 7mm. Dikkere surfschoenen zijn warmer en zorgen ervoor dat je ook op de koude dagen kunt surfen, je verliest wel wat boardgevoel door de dikkere laag.

Vergeet niet je voeten op te meten en aan de hand van de maattabel de juiste maat neopreen waterschoenen te kiezen. Je nieuwe surfschoenen zullen in het begin mogelijk wat strak lijken te zitten, maar je kunt er vanuit gaan dat ze na een aantal keren gebruiken een beetje uitrekken en dan perfect passen.

Op zoek naar een volledige wetsuitset? Bekijk dan onze selectie Wetsuits, Neopreen handschoenen en Wetsuit Hoods.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden