Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Snowboardschoenen

  Filter
Merken
Schoenmaat
Flex
Sluitsysteem
Geslacht

Goed om te weten

Snowboardschoenen zorgen voor goede prestaties

Snowboardschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je uitrusting. Als ze te hard, te zacht zijn of simpelweg gewoon niet passen, zal het moeilijk zijn om goed te presteren. Ze bieden ook isolatie voor je voeten tijdens koude winterdagen. Dus om goed te presteren, heb je goede snowboardschoenen nodig.

Hoe moeten snowboardschoenen zitten?

Elke beweging van je snowboard hangt af van de bewegingen van je voeten. Snowboardschoenen moeten daarom strak om de voet zitten. De punt van je tenen mag de voorkant van de schoen nauwelijks raken en je hiel moet stevig in de hielkom van de schoen zitten. Je tenen mogen echter niet gebogen staan doordat ze de voorkant aanraken, daarnaast mogen er geen drukpunten zijn.

Omdat de binnenschoen na verloop van tijd uitzet, kan het een goed idee zijn om snowboardschoenen te kopen die een halve maat kleiner zijn dan je normale schoenmaat. Vergeet echter niet om altijd de maattabellen van de individuele producten te controleren om de juiste maat te vinden.

Welke snowboardschoenen moet ik kopen?

Bij het kopen van snowboardschoenen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is de flex van de schoenen. Snowboardschoenen hebben verschillende flex. Deze is gebaseerd op de verschillende stijlen. Als je een beginner bent, moet je meer vergevingsgezinde schoenen kiezen met een zachte tot medium flex. Medium flex zijn perfect voor all-mountain. Hardere flex zijn beter voor agressieve rijders die op zoek zijn naar snelheid. Zachte snowboardschoenen zijn optimaal voor freestyle rijders.

Andere dingen waar je op moet letten bij snowboardschoenen is het vetersysteem en/of een man of vrouw gebruik gaat maken van de schoenen. Snowboardschoenen voor dames hebben meestal een zachtere flex en de schoenen zijn niet zo hoog als die van heren. Daarnaast zijn dames schoenen smaller dan heren snowboardschoenen. Snowboardschoenen zijn er in drie vetersystemen. Schoenveters zijn over het algemeen gemakkelijker te vervangen, maar BOA- en snelvetersystemen zorgen voor een betere pasvorm en zijn gemakkelijker af te stellen.


SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden