MENU
×

Snowboardschoenen

  Filter
Merken
Schoenmaat
Flex
Sluitsysteem

Snowboardschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je snowboard uitrusting. Snowboard boots die te hard, te zacht, niet warm genoeg zijn of gewoon niet goed passen zullen alleen maar ellende veroorzaken en je tegenhouden om zo hoog mogelijk te presteren. Heel vaak krijgen kleding, het snowboard zelf en de bindingen alle aandacht, maar in werkelijkheid zijn het het je snowboard schoenen die de beste ervaring met je snowboard garanderen.

De pasvorm van snowboardschoenen

Elke beweging van je snowboard komt door de input van je voeten. Daardoor moet snowboardschoenen strak om je voeten heen zitten, de toppen van de tenen amper het uiteinde van de schoenen raken. Het is het beste als je je hiel helemaal niet kan optillen (of in ieder geval bijna niet). Na enige tijd zal de binnenschoen naar je voet vormen en het kan gemakkelijk een halve maat goter worden terwijl je ze gebruikt, dus het is misschien een goed idee om snowboardschoenen een halve maat kleiner te kopen dan je normale schoenmaat.

Vetersluiting systemen

Er zijn drie vetersluiting systemen:

  • Traditionele schoenveters ook bekend van gewone schoenen. Het duurt een beetje langer om ze aan te spannen, maar ze kunnen eenvoudig vervangen worden wanneer ze versleten zijn.
  • Het speed lacing systeem, dat bestaat uit een of twee veters waar maar één keer aan getrokken hoeft te worden om de hele schoen aan te spannen. Dit maakt het een snelle en eenvoudige oplossing die tegelijkertijd een mooi greep geeft rond de voet.
  • Boa vetersysteem: stalen draden die aangespannen worden met een eenvoedig sluitingsysteem.

Stijfheid van de snowboardschoenen

Stijve snowboardschoenen reageren over het algemeen veel sneller op je bewegingen. Het voegt ook meer steun toe voor zwaardere snowboarders. Ze zijn gebouwd voor sneller en agressiever rijden op het snowboard, terwijl zachtere snowboardschoenen zijn bedoeld voor beginners en rijders met slechts een beetje ervaring, simpelweg omdat ze meer toegeeflijk zijn.

Over het algemeen zullen grotere rijders en zeer ervaren rijders de voorkeur hebben voor stijve snowboardschoenen, terwijl kleinere en onervaren rijders liever zachte schoenen hebben.