×
Menu

Skeeler frames

Goed om te weten

Skeeler frames: ontworpen voor snelheid

We weten allemaal dat het doel van skeelers is om zo snel mogelijk te gaan. Skeeler frames zijn ontworpen om deze snelheden te bereiken en maximaal te presteren. Ze zijn gemaakt met robuuste en lichtgewicht materialen, bijvoorbeeld aluminium voor optimale krachtoverdracht tegen het oppervlak.

Skeeler frames verschillen van normale frames door het lage zwaartepunt en de lange wielbasis. Dit design geeft de skeelers niet alleen hun onderscheidende look, maar zal ook de stabiliteit en controle verhogen bij het skeeleren met hoge snelheid. Omdat de wielen die gebruikt worden voor skeelers groot zijn, is het frame hier ook voor gebouwd. Veel frames zijn dan ook gemaakt om 125 mm wielen te accommoderen.

Jouw skeelers uitlijnen

Om jouw skates op hun best te laten presteren en de meeste kracht uit de skeelers te halen, moet je zeker weten dat de frames correct zijn uitgelijnd. Hoe je de skates uitlijnt hangt volledig af van je eigen voorkeur, wat het beste voelt voor de ene skates is niet altijd het beste voor de andere.

Als je problemen hebt met het uitlijnen, dan kun je altijd onthouden om allereerst de hak van de boot te centreren en daarna pas de neus. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je voor een korte rit gaan om te zien of ze goed aanvoelen. Als de skates instabiel aanvoelen, dan moet je het frame verstellen richting het punt wat instabiel voelt. De beste manier om de skeelers af te stellen is om te kijken of ze net zo lekker zitten als normale schoenen.

Als je op zoek bent naar andere manieren om je comfort en stabiliteit tijdens het skaten te verbeteren, bekijk dan ons assortiment Inlegzolen voor skeelers.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden