MENU
×

Langlaufschoenen - Klassiek

  Filter
Merken
Schoenmaat
Compatibel Binding Systeem

Een langlauf schoen (klassiek) moet perfect passen

Het maakt niet uit of je een beginner of een expert bent, je schoen/boot moet gewoon goed passen en comfortabel zitten, zodat dit geen problemen gaat opleveren tijdens je ski dag.

Veel gebruikers (klassieke stijl) maken gebruik van een extra dikke sok in langlauf ski boots/schoenen. We adviseren dan ook om ongeveer een halve maat groter te nemen dan je normale schoenmaat.

De langlauf klassieke ski boots in deze categorie zijn gemaakt voor zowel beginners als gevorderden. Wanneer je een beginner bent, zul je je voornamelijk moeten richten op comfort en dat je je voeten goed warm houdt. Een hogere cuff is ook iets om aan te bevelen, zodat de boot je voldoende support geeft.

Een klassieke langlauf ski boot voor de meer ervaren skier is vaak lichter, wanneer je de boot vergelijkt met een beginner. Naast het gewicht, is de liner ook vaak dunner, waardoor het de boot minder warm maakt, echter wel flexibeler. De meer ervaren boots zijn over het algemeen toch stijver dan voor de beginners, zodat de boot zorgt voor de optimale kracht verplaatsing en dus een hogere snelheid.