×
Menu

Lawinepiepers & Uitrusting

  Filter
Kleur
Merken
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

De Lawine Drie-eenheid

Skiërs en snowboarders die off-piste en in de backcountry skiën, worden altijd aangeraden lawine-uitrusting mee te nemen. De drie belangrijkste onderdelen van de uitrusting zijn een lawinepieper, lawinesonde en lawineschep. Even belangrijk is dat de gebruiker weet hoe ze de uitrusting moet gebruiken in het geval van een lawine. Al deze uitrusting kan worden opgeborgen in een skirugzak die stevig vastzit om je lichaam.

Hoe gebruik je de lawine-uitrusting?

De manier om lawine-uitrusting te leren gebruiken, is door een cursus te volgen die wordt gegeven door een professional. Dit geeft een eenvoudig overzicht van waar elk apparaat voor wordt gebruikt.

Lawinepieper

Lawinepiepers worden dicht op het lichaam gedragen en geven continu radiosignalen af die door andere piepers kunnen worden gedetecteerd. Bij het zoeken naar een lichaam onder de sneeuw, kunnen piepers in de "zoekmodus" worden gezet om een lichaam te helpen lokaliseren door het gewenste radiosignaal te ontvangen.

Lawinesonde

De sonde wordt gebruikt om de exacte locatie en diepte van het lichaam onder de sneeuw te vinden. Het is vergelijkbaar met een opvouwbare tentstok die je in de sneeuw kunt steken om te voelen waar de skiër/snowboarder is.

Lawineschep

De schep wordt gebruikt om de skiër uit te graven. Ze zijn over het algemeen ontworpen met een bevestigbare handgreep, zodat ze gemakkelijk in een rugzak passen.

Airbags

Een ander onderdeel van de uitrusting dat erg handig is om te hebben, is een airbag. Gedragen als een rugzak, kan deze worden geactiveerd door aan een handvat te trekken om de airbag snel op te blazen met behulp van perslucht of ventilator. De extra luchtmassa helpt de skiër om bovenop de bewegende sneeuw en lawinepuin te blijven en verkleint de kans om begraven te worden.


Voor meer informatie en producten die worden gebruikt voor backcountry skiën, bezoek - Touring Ski's.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden