×
MENU

Assen voor inline skates

  Filter
Merken

Haal je complete set skate assen hier

Ondanks dat de 8mm as in je inline skate zeer duurzaam is, komt er een tijd dat je ze moet vervangen. Het meest voorkomende probleem met een as van een skate is dat deze eenvoudigweg in tweeën breekt. Een ander probleem wat ook wel voorkomt is dat het schroefdraad versleten is na het veelvuldig vervangen van lagers en wielen.

Gelukkig is een 8mm as voor je skate goedkoop om te vervangen. Daarom kiezen veel skaters ervoor om al hun assen te vervangen op het moment dat er één breekt. Dit is de voornaamste reden dat we veel as setjes hebben van verschillende fabrikanten zoals K2 en Tempish.

Je kunt natuurlijk ook een enkele as kopen, wat de beste oplossing voor andere skaters is.

Een merk als Rollerblade raad aan om alle assen en schroeven te vervangen bij elke wiel wissel. Naar onze mening is dit niet nodig, tenzij je duidelijk gebruikers sporen ziet op de onderdelen die in contact zijn met de wiel spacers. Een setje assen moet met gemak een aantal setjes wielen overleven.

Hoe kun je een as die vast zit los maken?

Als je een as hebt die vast zit in je frame, maak je dan niet te veel zorgen. Dit gebeurd bijna iedereen wel op een gegeven moment. Vooral nieuwe skaters hebben dit probleem vaker omdat ze hun as of wiel niet willen verliezen, daarom zetten ze het extra stevig vast.

Om een as die vast zit los te halen kun je eerst proberen om er wat smeermiddel op te spuiten en het dan een nacht laten liggen. Als de assen gedurende de nacht niet los zijn gekomen kun je de volgende methode proberen.

Hiervoor heb je een ijzerzaag nodig, hiermee zaag je een inkeping in de kop van de schroef. Dan kun je proberen met een vlakke schroevendraaier om de as los te draaien. Nog steeds vast?

Dan moeten we het uitboren. Neem je elektrische boormachine en een metaal boor die ongeveer dezelfde diameter heeft als de kop van de schroef. Dan boor je zeer langzaam door de kop van de schroef heen totdat deze eraf valt. Dan kun je de as er zo uitduwen. Let op: wees erg voorzichtig dat je tijdens het boren niet het frame beschadigt.

Op deze pagina vind je onze selectie inline skate assen. Als je originele assen gebroken zijn of omdat je gewoon nieuwe assen wilt hebben, kun je nieuwe vinden op onze pagina. En binnen de kortste keren sta je weer op je skates.

Voor meer informatie over de afmetingen en welk assen op welk model passen, kun je op de specifieke product pagina lezen.