×
Menu

Rolski Bindingen

  Filter
Merken
Ski Type
Compatibel boots
Breedte
Flex

Goed te weten

Op deze pagina kan je rolski bindingen vinden van grote merken zoals Salomon en Rottefella. Lees mee en leer meer over hoe je de juiste bindingen kiest, die passen bij jou stijl en benodigdheden.

Rolski bindingen - twee stijlen

Net zoals je het kent van langlaufen, bestaan ​​er ook twee stijlen binnen het rolskiën - de klassieke en skating stijl. De twee grote fabrikanten Rottefella (NNN-systeem) en Salomon (SNS en Prolink systeem) bieden rolski bindingen aan voor klassiek en skating.

Aangezien rolskiën een sport is die afkomstig is van langlauf skiën, was het vroeger en echter nog steeds tot op bepaalde hoogte normaal om dezelfde producten te gebruiken als met langlaufen. Echter staan producten speciaal ontwikkeld voor rolskiërs in de lift en groeit deze markt meer en meer.

Veiligheid - verschil tussen rolski bindingen en langlauf bindingen

Een van de verschillen tussen rolskiën en langlaufen, is dat er meestal een soort wrijving is tussen het oppervlak en materiaal - asfalt vs. sneeuw. Dit is de reden waarom niet alle langlauf bindingen geschikt zijn voor rolski's en daarom worden enkele rolski bindingen geleverd met extra bevestigingsgaten.

Afgezien van dit, gebruiken rolski bindingen geen auto-click-on systeem, vanwege het risico om los te klikken bij harde kicks op het asfalt.

Materialen

Je kunt rolski bindingen krijgen geproduceerd in kunststof en carbon. In het algemeen zijn bindingen voor rolski's verschillend van bindingen voor langlaufski's, doordat ze harder zijn - vooral als ze zijn gemaakt van plastic.

Compatibiliteit tussen rolski bindingen en rolski schoenen

Bij het kiezen van een binding, is het belangrijk, behalve de stijl je wilt rijden, dat de binding compatibel is met de schoen. Lees het onderstaande voor meer informatie over hoe je producten kan kiezen die compatibel zijn met elkaar.

  • Rottefella NNN bindingen (zowel klassiek en skating) zijn compatibel met de schoenen die een Rottefella NNN buiten zool en Salomon Prolink buiten zool hebben.
  • Salomon SNS skate bindingen zijn compatibel met schoenen die Salomon Skate SNS buiten zolen hebben.
  • Salomon SNS Classic bindingen zijn compatibel met schoenen die Salomon Classic SNS buitenzolen hebben.
  • Salomon Prolink bindingen zijn compatibel met schoenen die Salomon Prolink buiten zolen of Rottefella NNN zolen (Passen niet op Salomon SNS-Schoenen) hebben.
SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden