×
Menu

Rolschaatsen / Rollerskates

  Filter
Kleur
Merken
Schoenmaat
Wieldiameter
Niveau
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Wat zijn rolschaatsen?

Velen beschouwen rolschaatsen als de originele skates. Soms worden ze ook wel rollerskates genoemd. Rolschaatsen hebben 2 wielen voor, en 2 wielen achteraan, die gemonteerd zijn in paren. Ze staan bekend om hun stabiliteit zowel bij het skaten als stilstaan. Rolschaatsen zijn perfect voor beginners. Rolschaatsen zijn veelzijdig, ze zijn speels, geweldig om mee te dansen en geven je een heel andere skatebelevenis dan inline skates.

Er zijn veel verschillende rollerskates op de markt. Er zijn zowel indoor als outdoor skates en je kan kiezen tussen een harde of zachte schoen.

Welk type rolschaatsen moet ik aanschaffen?

Er zijn talloze stijlen rolschaatsen, passend bij de verschillende disciplines. De keuze voor de juiste rolschaats hangt af van het soort skaten dat je van plan bent te gaan doen, of het nu gaat om disco, derby of outdoor workouts. Veel rolschaatsen kunnen door skaters van alle niveaus worden gebruikt.

Wat rolschaatsen onderscheidt van andere vormen van skates, is de verscheidenheid aan ontwerpen en stijlen. Sommige mensen geven de voorkeur aan retro rolschaatsen, waardoor je de disco-sferen van de jaren '70 kan herbeleven, terwijl anderen juist kiezen voor rolschaatsen met een lagere schoen, wat voor meer flexibiliteit en wendbaarheid zorgt.

Rolschaatswielen zijn er in verschillende maten en soorten. Zo kun je wielen vinden die passen bij jouw skatestijl. Wielen voor indoor rolschaatsen zijn meestal kleiner in vergelijking met outdoor wielen.

Hoe moeten rolschaatsen zitten?

Rolschaatsen moeten goed op je voet heen passen, maar je voeten hebben toch een beetje beweegruimte nodig, en je moet je tenen kunnen bewegen. Om het beste uit je schoen te halen, moet het comfortabel aanvoelen en geen pijn of ongemak veroorzaken. Vergeet niet dat alle schoenen nog een beetje uitlopen tijdens gebruik. Ze kunnen, afhankelijk van het merk, op een gegeven moment dus anders zitten dan in het begin. Zorg er daarom voor dat je de maattabel van de individuele skate bekijkt.

Als je meer wilt weten over het aanschaffen van rolschaatsen, bekijk dan onze Aankoop hulp voor rolschaatsen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden