Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

BMX Handvatten

  Filter
Kleur
Merken
Handvat-Lengte
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Vind de juiste BMX handvatten voor je stuur

BMX grips zijn belangrijk om controle over je stuur te houden. Zachte handvatten hebben vaak de voorkeur omdat ze gelijk ook als schokdemper dienen, waardoor de handen van de rijders tegen de ergste klappen worden beschermd.

Als het op handvatten aankomt is het trefwoord; persoonlijke voorkeur. Daarom proberen veel rijders in de freestyle BMX sport veel verschillende modellen en merken voordat ze het merk/model gevonden hebben waar ze zich prettig bij voelen.

Je zult zien dat de meeste BMX rijders hun grips vaak vervangen. Zweethanden, grote crashes, vies stuur, vaak vallen op de grond en regen zijn allemaal destructief voor je handvatten.

Een nieuw paar functionele BMX grips zijn essentieel om grip te houden op je stuur en dit is belangrijk als je op je best wilt presteren. Grips met weinig of geen grip zullen het moeilijk maken om je tricks, manuals en bar spins uit te voeren.

Drie tips voor het monteren van je BMX handvatten

De meeste BMX rijders kennen de worsteling om je nieuwe bmx handvatten op je stuur te krijgen. Het rubber is zo zacht dat de wrijvingskracht zeer sterk is. Als je besluit om een nieuw setje BMX grips te kopen willen we je een paar tips meegeven zodat het vervangen van je oude grips een stukje makkelijker gaat.

  • Luchtcompressor: als je een luchtcompressor hebt kun je lucht in de handvatten blazen. De handvatten glijden er dan makkelijk op.
  • Strips: plaats vier kunststof strips in de handvatten. Door de kunststof strips in de handvatten is het handvat minder stroef en gaat hij dus makkelijker op de bar. Trek daarna de strips uit de handvatten en je bent klaar.
  • Glassex en andere snel verdampende vloeistoffen: als je een snel verdampend middel gebruikt op je bar wordt deze gladder en kun je de handvatten zonder al te veel moeite monteren.
SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden