MENU
×

Skatehelmen, fietshelmen & surfhelmen

  Filter
Kleur
Merken
Maat
Binnen afmeting
In maat verstelbaar
Certificeringen
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

De helm is het belangrijkste onderdeel van je veiligheidsuitrusting, en het eerste wat je nodig hebt wanneer je begint met skaten, cruisen of rijden.

Fietshelmen of skatehelmen?

Fiets helmen en skate helmen hebben vrijwel dezelfde functionaliteiten, zoals het beschermen van je hoofd tegen verwondingen. Echter zijn er een aantal belangrijke verschillen waar je rekening mee moet houden voordat je je helm koopt. Het grootste verschil is:

  • Fietshelmen zijn gemaakt om één grote impact te verdragen, en
  • Skatehelmen zijn gemaakt om meerdere kleine impacten te verdragen

Op een skateboard of rolschaatsen heb je een hoger risico om te vallen, maar als je valt, is de afstand en de snelheid van de val vaak minder dan wanneer je valt met de fiets. Deze helmen hebben daarom verschillende testnormen en worden op verschillende manieren goedgekeurd. Dit betekent dat een helm die is goedgekeurd voor het skaten, je hoofd een beetje zal berschermen bij een val op de fiets, maar niet zo goed als een fietshelm zou doen.

Veel skatehelmen zijn ook goedgekeurd voor het fietsen, dus als je een fietshelm wilt die er uit ziet als een skate helm, is het een goed idee om te kijken naar de certificaten alvorens een aankoop. Een certificaat wordt vaak gezien bij onze helmen, de zogenaamde EN 1078, die helmen goedkeurt voor zowel skaten en fietsen. Als je een skatehelm wilt tijdens het fietsen, dan is het EN 1078-certificaat wat je moet zoeken.

Skihelm

Of je een skihelm wilt gebruiken of niet, is een vraag wat een heleboel mensen zichzelf hebben gesteld tijdens hun skivakantie. Net zoals het gebruik van fietshelmen, is het een persoonlijke keuze om een skihelm te gebruiken, en dus geen noodzaak om het te dragen. Het biedt veel comfort en een gevoel van veiligheid voor vele skiërs, wetende dat hun hoofd goed beschermd is tegen schade. Het comfort en de veiligheid helpt hen grenzen te verleggen en door dat te doen, hun vaardigheden makkelijker te verbeteren. Daarbij helpt een skihelm ook je hoofd warm te houden.

Surfhelm of watersporthelm

Surfhelmen en watersporthelmen zijn niet iets dat veel gebruikt wordt bij surfers en watersport liefhebbers. Veel surfers geloven dat het gebruik van een helm hun prestaties vermindert. Echter zijn sommigen van hen zich er niet van bewust dat een groot deel van de surfverwondingen, hoofdletsels zijn. Bovendien is de kans op verdrinking gereduceerd bij gebruik van een helm, omdat je het bewustzijn minder snel verliest bij een grote val in de branding. Als je graag je hoofd in perfecte staat wilt houden tijdens het surfen of uitoefenen van een andere watersport, is het dragen van een helm aanbevolen.

Hoe plaats je de helm op de juiste manier

Om de best mogelijke bescherming te bereiken, is het belangrijk dat de helm op de juiste manier op het hoofd wordt geplaatst. De meeste helmen hebben een verstelbaar afsluitsysteem in de achterkant van de helm wat een ​​goede pasvorm garandeert. De bandjes zijn verstelbaar. Ze moeten worden aangespannen, maar niet te strak. De banden moeten een Y recht onder het oor vormen, zonder het oor te raken. De helm past als je je hoofd een beetje kan schudden zonder dat de helm beweegt.

Alle helmen hebben foam pads voor een beter comfort en een betere pasvorm. Tegelijkertijd zijn de helmen verkrijgbaar met een ventilatiesysteem dat voorkomt dat het hoofd oververhit raakt als je skate of fietst.

Als je twijfelt over welke helm je moet kiezen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.