Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Skatehelmen

  Filter
Kleur
Merken
Maat
In maat verstelbaar
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 3

Goed om te weten

Fietshelmen of skatehelmen?

De helm is het belangrijkste onderdeel van je veiligheidsuitrusting, en het eerste wat je nodig hebt wanneer je begint met skaten, cruisen of rijden.

Een fietshelm en skatehelm hebben veel overeenkomsten, zoals het beschermen van je hoofd tegen verwondingen. Echter zijn er een aantal belangrijke verschillen waar je op moet letten wanneer je je helm koopt. De grootste verschillen zijn:

  • Skatehelmen zijn multi-impact bestendig terwijl conventionele fietshelmen vervangen moeten worden na één serieuze klap;
  • Skatehelmen zijn gemaakt in een vorm om ook de achterkant van je hoofd te beschermen terwijl conventionele fietshelmen niet helemaal tot in de nek lopen.

Deze helmen hebben daarom verschillende testnormen, maar vele skatehelmen zijn ook goedgekeurd voor fietsen (inclusief BMX helmen). Dus als je een fietshelm wilt die er als een skatehelm uitziet, is het een prima idee om de certificaten te bekijken voordat je een aankoop doet.

Een van de certificaten die vaak wordt gezien bij onze helmen is de zogenaamde EN 1078, dit betekent dat de helmen goedkeurd zijn voor zowel skaten als fietsen. Als je een skate helm wilt tijdens het fietsen, dan is het EN 1078-certificaat waar je naar moet zoeken.

Hoe draag je de helm op de juiste manier?

Om de best mogelijke bescherming te bieden, is het belangrijk dat de helm op de juiste manier op het hoofd wordt geplaatst. Sommige helmen hebben een verstelbaar afsluitsysteem in de achterkant van de helm wat een goede pasvorm garandeert en kunnen worden geleverd met een extra set voering in een andere dikte. De bandjes zijn ook verstelbaar. Ze moeten worden aangespannen, maar niet te strak. De banden moeten een Y, recht onder het oor vormen, zonder het oor te raken. De helm past als je je hoofd een beetje kan schudden zonder dat de helm beweegt.

Alle helmen hebben schuimvulling voor een beter comfort en een betere pasvorm en zijn vaak uitgerust met een ventilatiesysteem dat voorkomt dat het hoofd oververhit raakt als je skate of fietst.

Als je niet helemaal zeker weet welke helm geschikt is voor jou, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden