Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Langlauf bindingen

Goed om te weten

Kies langlauf ski bindingen die passen bij je ski boot

Wanneer je op zoek bent naar een set bindingen voor je langlauf ski's is het belangrijk om te kijken, welke stijl je skiet en welke ski boots je hebt. Dit zou neer moeten komen op 1 van de 3 type bindingen, namelijk klassiek, skate of backcountry.

Daarnaast, de verschillende boots hebben verschillende type zolen eronder, die ze weer alleen compatibel maken met diverse specifieke bindingen. Het is dus erg belangrijk om te weten als je een paar langlauf bindingen gaat uitzoeken.

Langlauf bindingen - NNN of SNS?

Met een NNN binding (New Nordic Norm) is de ski boot alleen aan de voorkant bevestigd aan de binding, waardoor de hak dus vrij is. Het voordeel van NNN bindingen is dat ze gemakkelijk zijn om te gebruiken en daarnaast een geweldige flexibiliteit aan de skiër geven.

Een ander systeem is de opzet van Salomon, namelijk SNS (Salomon Nordic System). In deze setup houdt een vlak gedeelte de binding strak in de binding, maar tegelijkertijd maakt het systeem het mogelijk dat de skiër eenvoudig kan in- en uitstappen. Net als bij de NNN-setup heeft de skiër de hiel vrij, wat een grote hoeveelheid flexibiliteit oplevert. Een SNS binding is erg geschikt voor iedereen die het optimale willen halen uit hun 'downhill' prestatie.

Daarnaast is het zo dat enkele SNS-bindingen compatibel zijn met het NNN-systeem. Zoek op het woord 'Prolink" in de productomschrijving.

De winter komt eraan - met een set nieuwe XC ski bindingen

In het verleden hebben NNN en SNS standaarden de markt beheerst. Maar nu is het patent van het NNN systeem van eigenaar Rottefella verlopen. Mede daardoor is ook Salomon gekomen met de introductie van het Prolink systeem en er zijn tevens nog 2 nieuwe spelers op de markt gekomen. De twee belangrijkste merken Fischer en Rossignol zijn gaan samenwerken en introduceerde in 2017 het Turnamic binding systeem.

Wat het Turnamic systeem speciaal maakt is het eenvoudige in- en uitstappen van de binding, de makkelijke verstelling en de een-punts fixatie. Terwijl je de boot erin geklikt hebt, kun je de binding verstellen door middel van een eenvoudige knop (geen gereedschap vereist) om naar voren te gaan voor betere grip, of achteruit om beter te glijden. Daarnaast zijn de Turnamix bindingen gefixeerd op maar één positie (Flowflex systeem), wat een vrije flex van de ski verzekert.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden