×
Menu

Race BMX Headset

  Filter
Kleur
Merken
Headsettype
Starnut
Compressie Bout

Een BMX race headset is meer dan gewoon een lager

Om je stuur makkelijk te kunnen draaien op je BMX fiets heb je een BMX headset nodig. Een BMX headset is gemaakt van lagers, een c-ring en een afdichtingsring. Soms worden er ook headset opvulringen meegeleverd. Dit wordt duidelijk genoemed in de product specificaties. Sommige fietsen en aftermarket frames komen met een geintergreerde headset waardoor je "stack" hoogte lager wordt en een coolere look geeft.

Moet ik een verzegelde of afgesloten lager kopen?

Het belangrijkste onderdeel van je BMX headset zijn de lagers. Een headset komt normaal gesproken met verzegelde of afgesloten lagers. Het voornaamste verschil is dat de verzegelde lagers niet geopend kunnen worden om schoon te maken, omdat ze verzegeld zijn. Er is normaal gesproken ook geen reden om ze schoon te hoeven maken.

Afgesloten lagers daarentegen kunnen geopend worden om schoon te maken, door de rubberen afsluitingen te verwijderen.

Zet je nieuwe BMX headset goed in het vet

Als je je BMX headset vervangt adviseren we dat je de nieuwe onderdelen goed in het vet zet. Dit maakt voor de volgende keer het schoonmaken en vervangen makkelijker. Het invetten van de afgesloten lagers van je headset is zeer belangrijk, omdat je in de toekomst je headset gemakkelijk wilt kunnen openmaken om de lagers schoon te maken of te vervangen.

Draai hem aan

We adviseren om zo af en toe je BMX headset vast te draaien. Het komt vaak voor dat een headset los komt te zitten, maar dit kan gemakkelijk opgelost worden. Het gereedschap wat je nodig hebt verschilt afhankelijk van je BMX stem en headset, maar een 6 mm inbus sleutel is waarschijnlijk wat je nodig hebt.

Begin door de bouten van je stem aan beide kanten los te draaien. Je stem zou nu vrij moeten kunnen ronddraaien. Vervolgens draai je de compressie moer aan totdat alle speling is verdwenen. Om dit te testen kun je je stuur proberen heen en weer te bewegen. Als alle speling is verdwenen draai je je stem weer vast en ben je klaar om de straat weer op te gaan.

Wees voorzichtig, draai je headset niet te vast - Een headset moet kunnen ronddraaien.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden