×
Menu

Heren skischoenen

  Filter
Merken
Maat
Breedte boot
Flex
Boot Type
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Je wilt perfect zittende skischoenen

We kennen allemaal die horror verhalen van die beginnende skiërs die al zere voeten hebben na een paar uur skiën, waardoor ze onvrijwillig lange pauzes moeten houden en dus veel kostbare tijd op de piste mislopen.

Dit gebeurd vaak als mensen skischoenen huren die al door veel anderen gebruikt zijn en daardoor niet de juiste pasvorm meer hebben. Dat is natuurlijk niet de situatie waarin jij jezelf wilt vinden op je wintersport vakantie. Je wilt graag een paar skischoenen meenemen waarvan je zeker weet dat ze je vanaf dag één goed zitten.

De buitenkant van de heren skischoenen bestaat uit hard plastic schaal en daarom is het extra belangrijk dat de binnenschoen comfortabel is en goed zit. De skischoen heeft samengevat maar drie funties:

Ze moeten comfortabel te dragen zijn, tegelijkertijd je voeten warm houden en ze moeten je bewegingen overdragen naar je ski's.

Goede kwaliteit staat vaak gelijk aan goede pasvorm

Heren skischoenen van goede kwaliteit hebben vaak een goede pasvorm vanaf het begin, maar passen zich ook aan naar de voeten zodat na verloop van tijd de pasvorm alleen maar beter wordt. We hebben een breed assortiment van merken zoals, Salomon, Nordica, Alpina en nog vele anderen. Ontdek het zelf.

Kies de schoen met de juist flex

Skischoenen hebben meestal een nummer op de zijkant, bijv. 90 of 100. Dit nummer geeft de flex van de schoen aan. De flex is hoe de stijfheid van de schoen aangegeven wordt. Hoe hoger het nummer hoe meer technische vaardigheden er nodig zijn. Als je begint met skiën raden we aan om een lager flex nummer te kiezen, deze schoen straft een foutje minder snel af.

Als je niet zeker weet welke skischoenen je moet nemen, raden we aan om even een kijkje te nemen in onze gids skischoenen kopen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden