×
Menu

Alpine Skis & Ski Gear

Goed te weten

Ski's voor elke smaak

De alpine ski categorie omvat alle soorten ski's die gebruikt kunnen worden voor de verschillende diciplines van all mountain ski's tot freestyle ski's. De laatste jaren zijn de ontwikkelingen van de ski's en de ski-uitrusting vrij snel gegaan. De carving ski is onder andere gestegen in populariteit sinds het ontstaan in eind jaren 1990.

Carving ski's - een populaire keuze

Een carving ski heeft een kleine mid-body/taille en bredere tip en tail. De carving ski heeft goede draai-capaciteiten dankzij een stijve maar flexibele constructie. De lange zijde van de ski is flexibel en heeft tegelijk een torsiestijfheid, wat het moeilijk maakt de ski te twisten. Deze constructie zorgt voor een goede stabiliteit en verbetert je algehele ski-ervaring. Omdat de draai radius van de carving ski vrij klein is, ben je in staat om scherpe en gecontroleerde bochten te maken.

De verschillende soorten alpine ski's

Er zijn vier belangrijke soorten ski's:
• All mountain ski's - veelzijdige ski's geschikt voor piste en off-piste skiën.
• Twintip ski - ski's met een opwaartse tip en tail, voor freestyle en trucs.
• Backcountry ski's / Freeride - off-piste ski's, soms met twintip ontwerp.
• Racing ski's / Ski's voor de piste - Ski's ontworpen bochten op hoge snelheid op de geprepareerde piste.

De ski baselines

De ski heeft meestal een constructie op basis van één of twee van de belangrijkste baselines: Camber, Rocker en Flat.

  • Camber: Deze baseline biedt een lichte opwaartse curve in het midden en de uiteinden.
  • Rocker: Deze baseline staat ook wel bekend als reverse camber, omdat het een neerwaartse curve in het midden heeft (in tegenstelling tot camber) en een hoge tip en tail. De hoge tip en tail maken de Rocker geweldig voor losse poedersneeuw omdat de ski's recht door de poedersneeuw glijden plaats van er onder te gaan.
  • Flat: De vlakke baseline zorgt ervoor dat het grootste deel van de ski in contact is met de oppervlakte, waardoor je een goede grip krijgt.

Sommige ski's hebben één van deze baselines, de meeste ski's hebben een combinatie van, afhankelijk van het gebruik.

Skiën is een populaire en geliefde wintersport voor velen en is heerlijk om als actieve familie vakantie van te genieten.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden