MENU
×

Kniebeschermers

  Filter
Merken
Maat

Skate kniebeschermers die volledige bewegingsvrijheid geven

Vind de juiste kniebeschermers die voldoen aan jouw behoeften op deze pagina en vermijd knie blessures tijdens skateboarden, skaten of rijden op je stuntstep. Je kunt een brede selectie van kniebescherming vinden voor zowel beginners als meer ervaren skaters. De knie bescherming bij SkatePro wordt gekenmerkt door anatomisch correct en ademend materiaal. Ze zijn comfortabel, zodat je gemakkelijk je knieën kunt buigen en kunt voortbewegen, zonder het vervelende gevoel van een aanscherping rondom je knieën. Sommige van de kniebeschermers hebben ook reflecterend tape om je zichtbaar te maken als het buiten donker is.

Kniebescherming voor skiën, snowboarden, BMX, dansen en alledaagse bezigheden

De kniebeschermers op deze pagina zijn speciaal ontworpen voor skaters en rijders, maar kunnen gemakkelijk gebruikt worden voor veel andere doeleinden. Zelfs mensen die skiën of snowboarden, en BMX-rijders kunnen profiteren van onze kniebeschermers - de G-Form kniebescherming is vooral populair. Ze zijn anatomisch gevormd en harden enkel uit bij impact.

Ook dansers kunnen profiteren van kniebeschermers, wanneer ze bepaalde stappen zetten en een groot risico op een val op de knieën is - wat een grote schade kan aanbrengen aan de knie schelpen. Kniestukken met een gat in de achterkant of met een elastisch materiaal zijn optimaal voor dansen, vanwege de hogere flexibiliteit.

Als je last krijgt van je knieën in je dagelijkse leven, en je wilt je knieën stabiliseren, kunnen kniebeschermers ook prima voor dit doel gebruikt worden. Het is ook een goed idee om kniebescherming te gebruiken als je een hoop werk uitvoert waarbij je zit op je knieën zit, bijvoorbeeld tijdens het tuinieren.

Gebruik je tijd op je board, zonder kneuzingen.

Zelfs al zie je sommige skateboarders zonder kniebeschermers, zijn er veel voordelen aan en raden we bij SkatePro aan om bescherming te gebruiken. Veel skaters, zowel beginners als professionals, hebben dan ook de neiging om beschermende kleding te verwaarlozen. Kniebeschermers dragen wordt vaak niet gezien als ''hardcore'', omdat het niet per definitie past bij de levensstijl van de skater, of omdat het een beetje vervelend voelt om iets rondom je knieën te hebben.

Of je nu denkt dat het dragen van kniebeschermers cool is of niet, er zijn een aantal voordelen die je over kunnen halen om ze toch te gebruiken. Niet alleen krijg je de mogelijkheid om vele jaren van je sport te genieten, zonder enig ongemak in je knieën, maar wetende dat je kniebeschermers je zullen beschermen, geeft je ook een boost van zelfvertrouwen waardoor je nog grotere stunts durft te maken - zoals een pro! Op deze manier kan je je prestaties verbeteren, zonder dat je tijd kwijt bent aan de eerste hulp, waar ze je misschien zullen vertellen dat je een tijdje niet mag skaten, totdat je weer hersteld bent.

Kniebeschermers met een speciaal ontwerp

Bij SkatePro moedigen we onze klanten altijd aan om beschermingsuitrusting te gebruiken. Vergeet niet dat kniebeschermers tegenwoordig in veel verschillende ontwerpen verkrijgbaar zijn, waarvan sommigenzelfs ontworpen zijn met speciale technologieën om extra comfort te bieden, waardoor het voelt alsof je niets rond je knieën draagt. Sommige modellen zijn zelfs zo plat ontworpen dat je ze onder je broek kunt dragen, mocht je niet wilt dat ze zichtbaar zijn. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op de kniebeschermers van G-form, die specifiek erg plat zijn en daardoor gemakkelijk onder kleding gedragen kunnen worden. Je kunt ook andere kniebeschermer modellen vinden met een focus op het ontwerp, dat zelfs een nog sportievere look aan je outfit kan geven. Zo is het veel cooler om op te staan na een val en direct door te kunnen gaan met skaten - als een echte pro!

Waar beschermen kniebeschermers je tegen?

Kniebeschermers beschermen je knie schelpen van blessures tijdens impact door harde vallen, wat alle skaters op ten duur wel eens ervaren. Of je nu valt op een harde ondergrond, zoals een vloer, tegen een muur aan valt of op een metalen rail, de kniebescherming zullen de eventuele schade aan je knieën opvangen en de schade aan je bovenbeen en onderbeen voorkomen. Dit zijn plekken die vaak gewond raken tijdens skaten, als gevolg van draaiende bewegingen tijdens de landing. Met kniebescherming voorkom je botbreuken in en rond je knieën. De compressie en voering in de kniebescherming zorgen voor een schok dempend effect en zullen je beschermen.


Bekijk de selectie van kniebescherming op deze pagina en vind een paar kniebeschermers die voldoen aan jouw behoeften en smaak.