×
Menu

Zwemvesten

  Filter
Kleur
Merken
Maat

Hoe werkt een zwemvest?

Zwemvesten zijn bedoeld op je te helpen met drijven wanneer je in het water terecht komt. Ze kunnen gebruikt worden tijdens verschillende soorten watersporten zoals stand-up paddlen (SUP) en zijn een essentieel onderdeel van je veiligheidsuitrusting.

Zwemvesten moeten niet verward worden met reddingsvesten. De drager van een zwemvest moet nog steeds de mogelijkheid hebben om te kunnen zwemmen of kunnen drijven tijdens het wachten op hulp. Hierdoor zijn zwemvesten ideaal voor sporten waarbij je dicht bij de branding bent of waarbij je verwacht om in het water terecht te komen.

Als je een zwemhulp aanschaft zie je vaak de term "50N" in de productbeschrijving. Dit verwijst naar de hoeveelheid drijfvermogen van het vest. 50N is de standaardwaarde voor zwemvesten, reddingsvesten hebben vaak een waarde van 100N of 150N.

Welk zwemvest heb ik nodig?

Alle zwemvesten zijn zo gemaakt dat ze flexibel zijn en je genoeg bewegingsvrijheid geven. Ze zijn niet specifiek voor één sport gemaakt, maar het is goed om je eigen zwemvaardigheid in gedachten te houden en de hoeveelheid drijfvermogen dat je nodig denkt te hebben voor je activiteiten.

Je hebt de afmetingen van de omvang van je borstkas nodig en je gewicht om de juiste maat te vinden. Als je niet zeker bent of je de juiste maat hebt aangeschaft kan je iemand anders vragen om het vest, wanneer je het aanhebt, bij de schouders vast te pakken en over je hoofd te laten trekken. Wanneer het vest gaat schuiven (meer dan 5 cm) dan zit het te los en zou je het strakker moeten vastmaken of voor een kleinere maat moeten gaan.

Als je denkt dat je meer bescherming nodig hebt met meer drijfvermogen, kijk dan naar onze selectie Reddingsvesten.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden