×
Menu

Lagers voor inlines skates

  Filter
Merken
Lagerprecisie
Lager type

Goed om te weten

Wat zijn inline skate lagers?

Inline skate of rolschaats lagers zijn kleine cilindrische stukken die tussen de as en de kern van het wiel passen. Elk inline skatewiel is uitgerust met twee lagers en een spacer tussen deze lagers. Lagers zijn gemaakt van een grote buitenring en een kleinere binnenring. Tussen deze ringen bevinden zich kleine stalen balletjes. Dit zorgt ervoor dat de wielen vrij kunnen bewegen op de skate. De zogeheten "shields" voorkomen dat de lagers vuil worden.

Het kiezen van nieuwe inline skate lagers

Voor alle soorten inline skates hebben de wielen elk twee lagers nodig. Skatelagers passen in ieder standaard wiel, dus over de maat hoef je je geen zorgen te maken. De kwaliteit van lagers hangt af van een reeks factoren - materiaal, precisie (ABEC), smering en of ze sealed of open (met of zonder schildje) zijn.

Als je voornamelijk buiten skate zijn gesloten lagers die gesmeerd zijn met vet de beste optie. Indoor rijders kunnen open lagers gebruiken die snel draaien en gemakkelijk schoon te maken zijn. Speedskaters en langeafstandsskaters zijn wellicht geïnteresseerd in zeer nauwkeurige lagers die met olie zijn gesmeerd. Ze draaien snel en zijn gemakkelijk schoon te maken, maar vuil kan ze snel beschadigen.

Wanneer moeten inline skate lagers vervangen worden?

Gemiddeld gaan inline skate lagers tussen de twaalf en achttien maanden mee. Materiaal, kwaliteit en goede zorg voor je uitrusting is de grootste factor die bepaalt hoe lang de lagers van inline skates meegaan. Over het algemeen geldt dat als je wielen zelfs na het schoonmaken geluid maken of als je lagers roestig zijn het tijd is om ze te vervangen. Onthoud dat inline skate lagers altijd stil moeten zijn en vrij moeten kunnen draaien.

Meer weten over lagers? Lees onze complete gids voor het kopen van lagers.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden