MENU
×

Longboards

Een longboard is een langere versie van een skateboard, in het algemeen tussen de 90-120cm lang. Longboards zijn perfect voor cruisen, downhill of gewoon van A naar B. Een longboard levert een soepelere rijervaring dan een skateboard en carving wordt vaak vergeleken met het gevoel van surfen - wordt vaak zelfs asfalt surfen genoemd.

Er zijn verschillende vormen op de markt, elk voor een bepaald gebruik. Kenmerken zijn deck ontwerp, flex patroon en montage van de trucks. Over het algemeen zijn dit de beschikbare soorten longboards:

Cruiser longboards

Een Cruiser longboard is vaak ontworpen als een pintail. Geïnspireerd op het surfplank ontwerp en het beste voor surfy ritten en heerlijke cruisen. Ben je een beginner of wil je gewoon in stijl cruisen dan raden wij een cruiser of carving longboard aan.

Downhill longboards

Downhill longboards zijn ontworpen als een stijve constructie voor maximale stabiliteit. Er is een brede variatie in board soorten, inclusief drop decks, top mounts en drop throughs. Het drop deck heeft een laag zwaartepunt waardoor deze meer stabiliteit bied, maar minder makkelijk te manoevreren is. De top mount heeft een simpel ontwerp, het deck is op de trucks gemonteerd net als een skateboard. De drop thought heeft gaten in het deck waar de trucks door het deck heen gaan, hierdoor komt het board lager te liggen en zorgt dit voor meer stabiliteit. Als je downhill racet is het wegens de potentiële hoge snelheden belangrijk om alle relevante veiligheidsuitrusting te gebruiken. De veiligheidsuitrusting die voor het motor rijden gebruikt wordt, wordt ook vaak gebruikt tijdens het downhill racen. Een downhill longboard is geschikt voor iedereen die op een stijle weg de heuvel af wil glijden of voor iemand die graag een stijf longboard wil met veel stabiliteit.

Freestyle longboards

Een freestyle longboard is, net als een downhill board, vaak in de vorm van een twintip en zeer technisch, maar komt met een zachter flex. Freestyle boards zijn ontworpen voor stunts en slides op vlakke oppervlakken. SkatePro adviseert een freestyle longboard als je op zoek bent naar de trickster binnen de longboards.

Dancers longboards

Dancers zijn erg lange longboards, speciaal ontworpen voor boardwalks. Deze boarden worden dancers genoemt omdat je erop rond kan lopen en kunt rond draaien/springen tijdens het rijden. Dit soort "dansen" op een longboard is geïnspireerd door de bewegingen van de riders op lange surfplanken in jaren 1950. De dancer is een heel mooi board om ervaring op te doen van dansen tijdens het rijden en is het trainen van je balans op hetzelfde moment, maar is ook goed voor langere tochten met een longboard.