×
Menu

Longboards

Goed te weten

Longboards - Surfen op wielen?

Een longboard is een langere versie van een skateboard, die in het algemeen tussen de 90-120 cm lang is. Longboards zijn perfect voor cruisen, downhill gaan of gewoon van A naar B reizen. Een longboard levert een soepelere rijervaring dan een skateboard en carving integreert surf elementen en wordt vaak vergeleken met het gevoel van surfen - het wordt ook niet voor niets asfalt surfen genoemd.

Soorten longboards

Er zijn verschillende longboard vormen op de markt, elk weer geschikt voor een bepaald gebruik. Kenmerken van de longboards zijn het deck ontwerp, het flex patroon en de montage van de trucks. Over het algemeen zijn dit de soorten longboards:

Cruiser longboards – om te cruisen en voor vervoer

Een Cruiser longboard is vaak ontworpen als een pintail. Geïnspireerd op het surfplank ontwerp en geschikt voor surfy ritten en heerlijk cruisen.

CARVING LONGBOARDS - POMPACTIE OP ASFALT

De krachtigste pompen zijn mogelijk met een carving longboard. Carving voelt als surfen of snowboarden op poedersneeuw.

Dancing longboard - Laat je artistieke kant zien

De dancer is een heel mooi board om ervaring op te doen van dansen tijdens het rijden en voor het trainen van je balans, Maar het is ook een goede optie voor langere tochten met een longboard.

Freestyle longboards – doe trucs tijdens het cruisen

Een perfecte combinatie van een surfachtige rit en een heleboel trucs. SkatePro adviseert een freestyle longboard als je op zoek bent naar de trickster binnen de longboards.

Freeride longboards – voor slides en trucs

Bij het freeriden is het doel om slides en trucs te doen op ofwel downhill oppervlakken of vlakke ondergronden. Freeride lijkt op downhill, maar het verschil zit hem in de focus op de tricks.

Downhill longboards – voor snelheid en slides

Een downhill longboard is geschikt voor iedereen die op een stijle weg de heuvel af wil glijden of voor iemand die graag een stijve longboard wil met veel stabiliteit.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden