×
Menu

Rugbeschermers voor het skiën

  Filter
Merken
Maat

Draag een rugbeschermer tijdens het skiën

Rugbescherming voor het skiën wordt nu beschouwd als een basis onderdeel van je skiuitrusting. Wat ooit alleen werd gebruikt door extreme skiërs die gevaarlijke stunts uitvoerden, wordt het nu door veel volwassenen en kinderen gebruikt tijdens hun jaarlijkse wintersportvakantie. Rugbeschermers, ook wel rug protectors genoemd, zijn ontworpen om schokken te absorberen die ontstaan bij een valpartij. Daarnaast voorkomen ze dat harde of puntige voorwerpen je verwonden en beschermt het je wervelkolom.

De twee belangrijkste soorten zijn hardshell rugbeschermers en softshell rugbeschermers. Hardshell beschermers zijn gemaakt van sterk plastic, zoals polycarbonaat. Softshell beschermers gebruiken een zachter, absorberend schuimmateriaal dat lichter is, maar ook minder bescherming biedt.

Hoe moet een rugbeschermer zitten?

Ski rugbeschermers worden normaal gesproken direct over de thermolaag gedragen, gevolgd door de midlayer en de buitenlaag (jas, broek). Net zoals de thermolaag moet de rugbeschermer strak op je lichaam worden gedragen, zonder dat het je bewegingsvrijheid beperkt. De bovenkant van het gewatteerde gedeelte moet de basis van de nek bedekken en helemaal naar beneden lopen tot aan het stuitje.

Er is een Europese veiligheidsnorm waarvoor veel skirugbeschermers zijn goedgekeurd. Je vindt deze informatie in de productspecificaties als EN-goedgekeurd 1621-2 (niveau 1 of 2). Het verschil tussen niveau 1 en 2 is dat de laatste (niveau 2) een grotere mate van schokabsorptie biedt. Deze veiligheidsnorm wordt ook gebruikt voor de rugbescherming van motorfietsen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het dragen van een rugbeschermer je niet onoverwinnelijk maakt, maar het kan je zeker tegen een heel aantal blessures beschermen. Je hoofd is één van de meest kwetsbare delen van je lichaam, dus bekijk ook ons assortiment hoogwaardige en gecertificeerde skihelmen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden