×
MENU

Lagers voor het longboard

  Filter
Merken
Lager precisie
Lager type
Smeermiddel
Spacers

Goed te weten

Hier vind je onze selectie lagers voor longboards. Er zijn verschillende lagers, waardoor je altijd een lager kunt vinden, die bij je past! Of het nou een ABEC-3 of ABEC-9 is, we hebben ze voor je.

Longboard lagers zijn wellicht een klein onderdeel, echter is het 1 van de belangrijkste onderdelen van een longboard. Het zorgt dat het wieltje op een fijne manier gaat draaien en heeft dus invloed op je ervaring, die je hebt met je eigen board.

De ABEC-schaal uitgelegd

Er zijn in deze categorie lagers, die worden weergeven met een ABEC-schaal. Hoe hoger de waarde is, hoe gemakkelijker en soepeler het lagertje rolt. Hetgeen is wel, hoe hoger de ABEC, hoe minder duurzaam het lagertje is. Je moet jezelf dus afvragen, welke lager het beste bij je past. Er zijn ook lagers verkrijgbaar zonder een ABEC-schaal, dit houdt niet in dat deze lagers van een lage kwaliteit zijn, echter maken deze lagers gebruik van een andere precisie schaal.

Houd je lagers in leven!

Wanneer je je lagers gaat vervangen van je longboard, is ons advies om ook je spacers te vervangen. Ze zijn niet inclusief, echter zijn ze los te bestellen op onze website.

Spacers zitten tussen je lagers in en zorgen dat je lagers goed en stevig blijven. Ze zorgen daarnaast ook dat je lagers niet kapot gedrukt worden. Een erg nuttig onderdeel dus! Een standaard maat van een spacer voor longboards is 10mm.